Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isobooster isolatiefolie

10 dingen die u nog niet wist over Isobooster

ISOBOOSTER is met veel aandacht, zorg en onderzoek ontwikkeld en doorontwikkeld om een optimaal presterend isolatiemateriaal te bereiken. De ontwikkeling van ISOBOOSTER is gestoeld op eeuwenoude kennis en natuurkundige basisprincipes. We zijn er trots op deze via ons product voor iedereen toegankelijk en toepasbaar te maken en vertellen er dan ook graag over. Daarom: “10 dingen die u nog niet wist over ISOBOOSTER”.

De capillaire werking van steen zorgt ervoor dat het water in de steen naar boven trekt. Zie daar het verschijnsel van natte muren, hoeken, kruipruimten, kelders, etc. Muren van steen hebben al een sponsachtige werking bij een relatieve vochtigheid van 75%. In situ is vastgesteld dat in een spouw of kruipruimte met aluminium reflectie de relatieve vochtigheid niet meer is dan 62%. Lees meer over “Vocht in huis bestrijden met Isobooster”  

Twee Amsterdamse natuurkundigen hebben onderzocht hoe het kan dat water (de watermolecuul) uiteenvalt (verdampt). Ze ‘bestookten’ vloeibaar water met infrarode lichtpulsen met een golflengte van ongeveer 3000 nanometer. (Thermische infrarood). Deze golflengte komt overeen met een trillingsfrequentie van 1014 Hertz, hetgeen gelijk is aan de trillingsfrequentie van de waterstofatomen van het watermolecuul. Ze bestudeerden de trillende atomen en zagen dat deze extra trillingsenergie de verbinding tussen de waterstof- en een zuurstofatoom verzwakte en uiteindelijk brak, waardoor het watermolecuul ‘uit elkaar valt’. Lees meer: “Water trilt zichzelf uit elkaar” / 26 juli 2002 

Mits de waterdamp goed wordt afgevoerd, ontstaat er droge lucht. Droge lucht isoleert twee keer zo goed als vochtige lucht én het zorgt voor een gezonder leefklimaat en een verminderd risico op schimmelvorming.

Materiaal dat minder vocht bevat, geleidt minder warmte . Wat uit empirisch onderzoek blijkt, is dat in steen, beton en hout de moleculen warmte traag doorgeven en het zelf opslaan, waardoor de lambda-waarde met een factor 10 beter wordt. Steen, gips en hout zijn goede warmte accu’s (zelfs een factor 1770x beter dan lucht) en geven die warmte vervolgens door of terug in vorm van warmtestraling.

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekte de natuurkundige Henri Coanda dat warme, opstijgende lucht altijd langs oppervlaktes (bijv. koude buitenmuren) naar boven beweegt: Het Coanda effect. Het Coanda effect ook wel plafond-effect genoemd, is dat de lucht die langs de muur strijkt een onderdruk creëert zodat de opstijgende lucht aan de muur blijft kleven. Er ontstaat een continue luchtstroom waarbij Isobooster voor de terugkaatsing van de warmte zorgt. 

Isobooster isolatiefolie reflecteert de warmtestraling, waardoor deze op vrijwel onveranderde sterkte terug de ruimte in gekaatst worden en er op een simpele manier opnieuw gebruik gemaakt wordt van anders verloren warmte. 

Hoewel nog steeds relatief onbekend, zijn de gedragingen van metalen wanneer geconfronteerd met warmtestralen al lange tijd bekend. Sterker nog; een van de eerste artikelen waarin aluminium als isolatiemateriaal wordt aanbevolen stamt al uit 1910.  Ter illustratie kunt u hier klikken om een artikel uit 1950 met een uitgewerkte toepassing in te zien. 

Het is algemeen bekend dat wanneer materiaal 1% minder vocht bevat, het 10% minder warmte geleidt. In situ blijkt, is dat in steen, beton en hout de moleculen warmte traag doorgeven en het zelf opslaan, waardoor de lambda-waarde met een factor 10 beter wordt. 

Elk object dat warmer is dan 0 kelvin (-273°C) geeft infrarood straling af. De mens, met een gemiddelde lichaamstemperatuur van 37°C, straalt bijna alleen ‘ver infrarode’ straling uit (gelijk aan circa 100 Watt). Lees meer over “Thermische infrarood als warmte isolator

Eerst voelen dan geloven? Test het effect van gereflecteerde infrarood straling eens eenvoudig zelf door een stuk aluminiumfolie te nemen en dit dicht bij je gezicht te houden. Al snel zal het zweet je uitbreken!

Het basismateriaal van onze isolatiefolie; polyethyleen is bijzonder sterk en bestand tegen gemene stoffen en beschadigingen. Isobooster isolatiefolie heeft dan ook een bijzonder lange levensduur en biedt u jarenlange kostenbesparing en comfort. Isobooster gaat (getest door TNO) wel 70 jaar mee! Klik hier voor meer voordelen van Isobooster.

Scroll naar boven