Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

2021-20-bouwaktua-renovatieartikel-2

Bouwaktua: “Met Isobooster Professional klaar voor BENG-eisen”

Bron: Bouwaktua | Oktober 2021

Met Isobooster Professional klaar voor BENG-eisen

Primeur: eerste renovatieproject volgens Bouwbesluit voor nieuwbouw

Renoveren en met hetzelfde gemak voldoen aan de hogere energieprestatie-eisen (EPA) voor nieuwe gebouwen? Dat kan met Isobooster Professional, de reflecterende isolatie voor de professionele bouw en gecertificeerd op de strengste actuele normen van BENG en het Bouwbesluit. Dit is een primeur in Nederland en een grote stap voorwaarts in het aandeel van de bouw binnen de energietransitie.

Alle nieuwbouw, zowel woning- als utiliteitsbouw, moet sinds 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Als het gaat om de thermische isolatie zijn de eisen een stuk strenger dan bij renovatie. Zo schrijft de laatste versie van het Bouwbesluit bij nieuwbouw voor dak, gevel en vloer Rc-waarden voor van respectievelijk 6.3, 4.5 en 3.5 m2K/W. Voor renovatie zijn daarentegen de minimumwaarden 2,0, 1.3 en 2.5 m2K/W. Wie renoveert met de hoge isolatiewaardes van Isobooster Professional zit altijd goed. Dat vergemakkelijkt niet alleen de vergunningsaanvragen, maar haalt ook het maximale uit de energiebesparing.

Tijd- en geldbesparing Isobooster Professional is inmiddels ingezet bij tal van nieuwbouw en renovatieprojecten. Nu wordt het eerste renovatieproject naar de BENG-eis voor nieuwbouw getild. In Amerongen vindt de renovatie plaats van een karakteristiek huisje van bijna honderd jaar oud. Het maakt deel uit van het beschermde dorpsgezicht van de historische kern op de rand van de Utrechtse Heuvelrug. “Ideaal”, zegt verwerker Potiz over het gemak dat hij één materiaal voor zowel dak, gevel als vloer productrange kan gebruiken. “In één keer klaar voor alle bouwdelen. Dat is wel zo makkelijk. Omdat er geen aparte dampfolie meer nodig werkt het ook nog eens een stuk sneller dan andere isolatiematerialen.” Voor alle bouwdelen “Het bewijst eens te meer dat BENG niet lastiger of duurder hoeft te zijn”, aldus Joost Vosmer van PXA Nederland, de leverancier van Isobooster. “Isobooster Professional is onze meest robuuste lijn die voldoet aan de allerhoogste waarden. Sinds 2015 is het product voorzien van de BCRGGelijkheidsverklaring. We zien dat hiermee zelfs monumenten op het hoogste isolatieniveau worden gebracht en in veel gevallen ook nog eens in aanmerking komen voor subsidies zoals de ISDE.”

Lees hier de hele editie van Bouwaktua, of neem contact op met Isobooster voor meer infomatie.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Zolderisolatie producten

Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.5
Isobooster7 Professional R3.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 241,40 incl.btw
€ 199,50 excl.btw 199,50 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.0
Isobooster7 Professional R3.0 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 309,75 incl.btw
€ 255,99 excl.btw 255,99 excl. btw
Isobooster7 Professional R 2.5
Isobooster7 Professional R2.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 299,83 incl.btw
€ 247,79 excl.btw 247,79 excl. btw
Scroll naar top