Als bouwprofessional is het belangrijk om efficiënte en duurzame isolatie te kiezen voor je projecten. Maar wat zijn de zes grootste zorgen die je hebt als het gaat om isolatie voor je bouwproject? In deze blog bespreken we de meest voorkomende uitdagingen en hoe je ze kunt overwinnen met Isobooster.
1. De kosten. Isolatie is een verplicht nummer bij elk bouwproject, maar ga je voor lage kosten of hoge isolatiewaarde? Lage kosten betekent een dikkere thermische schil waar de opdrachtgever niet blij mee is, dunnere isolatie brengt meestal hogere kosten met zich mee. Terwijl dit niet hoeft; bij een vergelijkbare isolatiewaarde liggen de prijzen van Isobooster lager dan die van slechter presterende isolatiematerialen die architecten graag voorschrijven.
2. De kwaliteit. Niet alle isolatiematerialen zijn gelijk. De verschillende eigenschappen van isolatiematerialen op bijvoorbeeld duurzaamheid en vochthuishouding worden meestal onderbelicht. Sommige isolatiemiddelen zijn weliswaar behoorlijk duurzaam, maar isoleren slecht. Anderen isoleren uitstekend, maar hebben een behoorlijk toxische voetafdruk. Hoe gaat het isolatiemateriaal om met vocht? Sommige materialen beschimmelen behoorlijk bij langdurige blootstelling aan vocht en creëren zo een ongezonde werk- of leefomgeving. Isobooster is niet alleen duurzaam, maar houdt ook geen vocht vast. Hierdoor ben je altijd zeker van een verantwoorde en vooral gezonde verwerking en werk- of leefomgeving.
3. De juiste isolatie op de juiste plek. Isolatiematerialen die alles kunnen, bestaan niet. Het is belangrijk om de juiste isolatie te kiezen voor je project. Isobooster is uitermate geschikt voor de thermische buitenschil. Voor binnenwanden is het echter verstandiger om voor akoestische in plaats van thermische isolatie te kiezen. Tussen de woonkamer en de keuken proberen we immers niet ‘guur weer’ buiten te houden, maar misschien wel het gerammel van de pannen.
4. De installatie. Het installeren van isolatie kan een tijdrovend en arbeidsintensief proces zijn, vooral als je te maken hebt met complexe vormen of moeilijk bereikbare plaatsen. Isobooster is flexibel en kan alle contouren en elk hoekje volgen, waardoor de installatie vlotter verloopt. Tijdwinst tijdens de bouw maakt niet alleen de professional, maar ook de opdrachtgever vrolijk. Los daarvan, lees altijd eerst de instructies van de fabrikant en neem zo nodig contact op voor vragen. Isobooster heeft alles voor je klaarstaan en staat je graag te woord.
5. De regelgeving. Isolatie moet voldoen aan de opdracht, het bouwbesluit en (internationaal) vastgestelde normen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving voor je project en ervoor te zorgen dat je eraan voldoet. Isobooster heeft alles voor je op een rij gezet. Welke isolatie je ook gebruikt: controleer of de fabrikant elke claim kan onderbouwen met documentatie van onafhankelijke of voorgeschreven organisaties. Isobooster kan dat.
6. Duurzaamheid. Isolatie is een van de beste manieren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen. Toch hebben sommige isolatiematerialen een behoorlijke ecologische voetafdruk tijdens productie, transport en installatie. Met de toenemende regelgeving is het handig om hiernaar te informeren. Isobooster heeft een lange levensduur, tijdens de productie een lage uitstoot en is 100% recyclebaar. Kortom, de meest duurzame keuze in productie, installatie en end-of-life.
Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op voor technisch advies en informatie.