Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

gevelisolatie

Isolatie van een halfsteens garagemuur

Wilt u een halfsteens muur van bijvoorbeeld een garage isoleren? Met Isobooster is na-isolatie van een bestaande steense muur eenvoudig zelf te doen. We leggen hier kort uit hoe isolatie van een halfsteens garagemuur (of vergelijkbare toepassing) in zijn werk gaat en waar u op moet letten voor een geslaagde isolatie,

Na-isolatie van een steense muur met houten draagconstructie

Bij plaatmateriaal maakt u een dubbelframe constructie. Plaats hierbij eerst tengels op de muur (achterconstructie). Isobooster laat zich uitstekend bevestigen met rvs-nieten op houten constructies. Zorg dat de tacker niet door de Isobooster heen schiet. Stel de druk proefondervindelijk in, afhankelijk van het type Isobooster en de houtsoort waarin de nieten worden geschoten. Maak eventueel plaatselijk gebruik van een folieversterker.

De tengels waarop de beplating wordt geschroefd, zet u eenvoudig vast met schroeven in de tengels van de achterconstructie waarop u Isobooster heeft vastgezet.

Het principe van na-isolatie van een (half)steense muur met Isobooster is te zien op deze montagetekening:

isolatie van een (half) steense muur met Isobooster

Aandachtspunten bij na-isolatie van binnenuit

Breng de Isobooster goed tegen elkaar aan, met de overlappen over elkaar heen. Let bij dwars-overlappen (einde rol) op de blijvende onderlinge aansluiting materiaal. Maak eventueel mechanische bevestiging mogelijk met een extra lat. Tape de aansluitnaden goed af met de bijbestelde tape. Zorg hierbij dat u één luchtdicht scherm maakt met goede aansluitingen tegen vloeren, plafonds en kozijnen.

Zorg rondom kozijnen voor een goede afwerking. U kunt op sommige plekken (bijvoorbeeld randen bij aansluiting met kozijnen) het materiaal ‘verjongen'(verdunnen). Dit doet u door een paar lagen aan de achterzijde. gedeeltelijk te verwijderen. Zorg er daarbij wel voor dat er altijd tenminste 1 reflecterende laag met aan weerszijden een dubbele laag luchtkussenfolie over blijft.

Breng eventueel extra latten aan rondom het kozijn waarin u goed kunt vastnieten. Tape af tot op het hout en schiet extra nieten door de tape heen in het hout. Zo verzekert u zichzelf van een goede en blijvende mechanische verbinding rondom openingen in de constructiedelen.

In het geval van een houtconstructie kunt u de ruimte in het frame gebruiken voor het plaatsen van waterleiding en/of elektriciteit en/of verwarming.

Aan de slag met Isobooster isolatiefolie?

Wilt u persoonlijk advies of een passende offerte? Neem dan contact met ons op, we denken graag met u mee!

Scroll naar top