Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isobooster-isolatie

Warmte 365: “Isobooster: warm als het moet, koel als je wil”

Bron: Warmte 365 | Datum: 08.07.2021 | Auteur: Simone Tresoor

We hebben een probleem: onze kierdichte woningen zijn dan in de winter wel lekker warm, in de steeds warmer wordende zomers liggen we te zweten in ons bed. En als de Nederlander niet lekker slaapt, dan wordt hij chagrijnig. Maar er gloort hoop aan de horizon: de Isobooster Professional-lijn van PXA Nederland, een isolatieproduct bruikbaar van de nok, de wanden tot de vloer.

Joost Vosmer van PXA Nederland: “Onze klanten zijn de echte professionals: aannemers, woningbouw-verenigingen, rietdekkers, bouwbedrijven, binnen-afbouwers, ze zijn allemaal enthousiast. Vergeleken met ‘oude’ isolatiematerialen heeft het dan ook vele voordelen: het is dun en licht in gewicht, heeft een hoge thermische isolatiewaarde en goede geluiddemping, is gemakkelijk te verwerken met een blijvend hoge reflectie en geen dauwpunt in het materiaal. Ook kleven er geen gezondheidsrisico’s aan want het product kent geen schadelijke stoffen, vezels of dampen. Tel daarbij op dat Isobooster Professional duurzaam wordt geproduceerd met een lage  CO2-uitstoot en je hebt bijna geen reden meer om het niet te kopen.”

‘Het materiaal kaatst warmte en kou terug’

Hoe werkt het materiaal dan? “Isobooster werkt op basis van reflectie. Hetzelfde principe wordt al jaren gebruikt bij nooddiensten en in de ruimtevaart. Kijk maar eens naar een thermosfles. In tegenstelling tot glas- of steenwol vertraagt ons materiaal niet de overdracht van temperatuur, maar blokkeert het. Vrijwel alle isolatiematerialen nemen energie op en geven het daarna door. Bij ons materiaal werkt dat anders. Het kaatst namelijk warmte en kou terug. Hoe groter het temperatuurverschil, des te beter de werking”, legt Vosmer uit.

‘De eerste laag kaatst al 97 procent terug’

Zo is het uitstekend te gebruiken bij uiteenlopende projecten, of dat nu nieuwbouw of renovatie is. De  isolatiefolie is ook uitermate geschikt voor het gebruik bij monumenten waarbij niets mag veranderen in het authentieke aanzicht. Ook op lastige plekken, bijvoorbeeld op een dak wat nog niet eerder geïsoleerd is, komt het materiaal van pas. Door meerdere lagen folie worden meerdere luchtlagen gecreëerd waarin de warmte steeds wordt gereflecteerd. De eerste laag kaatst maar liefst 97 procent terug. De tweede laag kaatst wederom 97 procent van de overgebleven 3 procent terug. Dat levert een zeer hoog rendement op, zeker vergeleken met isolatiematerialen die warme lucht vooral absorberen waardoor een hitteschild ontstaat.

‘Eén product voor dak, gevel en vloer’

Vosmer: “Sinds januari dit jaar moet alle nieuwbouw voldoen aan de BENG-eisen. Als het gaat om thermische isolatie zijn de eisen een stuk strenger dan bij renovatie. Wie renoveert met Isobooster Professional zit goed. Het haalt het maximale uit de energiebesparing en vergemakkelijkt het vergunningentraject. Tevens is het gemakkelijk om één product te kunnen gebruiken voor dak, gevel en vloer en scheelt het dat er geen aparte dampfolie meer hoeft te worden gebruikt. Het product voldoet aan de hoogste waarden en is sinds 2015 voorzien van de BCRG-gelijkheidsverklaring. We zien dat hiermee zelfs monumenten op het hoogste isolatieniveau worden gebracht en in veel gevallen ook nog in aanmerkingen komen voor subsidies zoals ISDE.”

Sinds begin dit jaar is Isobooster Professional ook gelanceerd als kwaliteitskeurmerk voor de erkende bedrijven die ermee werken. Ze werken actief aan kennisdeling en bouwen hiermee een landelijk netwerk van experts in renovatie, restauratie en verduurzaming.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

Zolderisolatie producten

Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Professional 40 - 600 breed
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 40 is 40 mm dik en heeft een Rd waarde van 2 m² K/W. Let op: niet op voorraad, maar enkel op bestelling verkrijgbaar.  
€ 178,00 incl.btw
€ 147,11 excl.btw 147,11 excl. btw
Scroll to Top