Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

warm dak isolatie

Dakisolatie buitenkant

Dakisolatie aan de buitenzijde is de meest effectieve isolatie met Isobooster. Al vanaf het moment dat het aangebracht wordt zal een bewoner direct verschil merken. Isobooster kent geen “opstart”, maar werkt direct. Het aanbrengen van Isobooster op de buitenzijde van een dak kent echter wel (veiligheids-)risico’s en dient dus altijd door een professional te gebeuren. Hou zeker rekening met het ophogen van het dak, vanwege het aangezicht (als de buren niet mee doen) en de dakgoot (als de daklijn te ver omhoog gaat kan het aflopende water de goot voorbij gaan).

Voorbereiding

Maak het dak leeg tot aan het dakbeschot, controleer ook aan de binnenzijde of daar geen dampdichte laag is aangebracht. Het dakbeschot mag niet afgesloten worden.

Twee luchtspouwen of één luchtspouw

Isobooster op de buitenzijde van een dak kent twee typen bevestiging: twee luchtspouwen of een enkele luchtspouw. Dit laatste kan afgedwongen worden door omstandigheden als kostenbeperking, impact op het dak of andere redenen.

Twee luchtspouwen

Bij de meest optimale bevestiging worden er houten tengels bevestigd van nok naar goot op een afstand van 600 mm hoh. Over deze tengels wordt de Isobooster gespannen en tijdelijk vastgezet met nieten. Vervolgens worden over deze tengels wederom tengels gezet. Deze gaan de ondersteuning vormen voor de panlatten. Isobooster kan tot maximaal 50% ingedrukt worden, dus om een luchtspouw aan de onder- en bovenzijde te creëren van 20 mm. dienen de tengels aan beide zijden een dikte te hebben van 20 mm + 25% van de dikte Isobooster. Hierop worden de panlatten bevestigd. Deze panlatten moeten vrij liggen van de Isobooster. Isobooster is een dampdichte laag, mocht er dus regen tussen de pannen en de Isobooster terecht komen, dan moet dit water wel kunnen weglopen.

Nu kunnen de pannen weer gelegd worden.

Enkele luchtspouw

Deze volgt dezelfde bevestiging als bovenstaand, met het verschil dat de Isobooster nu rechtstreeks op het dakbeschot wordt bevestigd. Isobooster kent dan een lagere isolatiewaarde, maar soms kan dit door beperkingen worden afgedwongen.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

Dakisolatie producten

Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Professional 40 - 600 breed
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 40 is 40 mm dik en heeft een Rd waarde van 2 m² K/W. Let op: niet op voorraad, maar enkel op bestelling verkrijgbaar.  
€ 178,00 incl.btw
€ 147,11 excl.btw 147,11 excl. btw
Scroll naar boven