Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Dakisolatie buitenkant

Dakisolatie aan de buitenzijde is de meest effectieve isolatie met Isobooster. Al vanaf het moment dat het aangebracht wordt zal een bewoner direct verschil merken. Isobooster kent geen “opstart”, maar werkt direct. Het aanbrengen van Isobooster op de buitenzijde van een dak kent echter wel (veiligheids-)risico’s en dient dus altijd door een professional te gebeuren. Hou zeker rekening met het ophogen van het dak, vanwege het aangezicht (als de buren niet mee doen) en de dakgoot (als de daklijn te ver omhoog gaat kan het aflopende water de goot voorbij gaan).

Voorbereiding

Maak het dak leeg tot aan het dakbeschot, controleer ook aan de binnenzijde of daar geen dampdichte laag is aangebracht. Het dakbeschot mag niet afgesloten worden.

Twee luchtspouwen of één luchtspouw

Isobooster op de buitenzijde van een dak kent twee typen bevestiging: twee luchtspouwen of een enkele luchtspouw. Dit laatste kan afgedwongen worden door omstandigheden als kostenbeperking, impact op het dak of andere redenen.

Twee luchtspouwen

Bij de meest optimale bevestiging worden er houten tengels bevestigd van nok naar goot op een afstand van 600 mm hoh. Over deze tengels wordt de Isobooster gespannen en tijdelijk vastgezet met nieten. Vervolgens worden over deze tengels wederom tengels gezet. Deze gaan de ondersteuning vormen voor de panlatten. Isobooster kan tot maximaal 50% ingedrukt worden, dus om een luchtspouw aan de onder- en bovenzijde te creëren van 20 mm. dienen de tengels aan beide zijden een dikte te hebben van 20 mm + 25% van de dikte Isobooster. Hierop worden de panlatten bevestigd. Deze panlatten moeten vrij liggen van de Isobooster. Isobooster is een dampdichte laag, mocht er dus regen tussen de pannen en de Isobooster terecht komen, dan moet dit water wel kunnen weglopen.

Nu kunnen de pannen weer gelegd worden.

Enkele luchtspouw

Deze volgt dezelfde bevestiging als bovenstaand, met het verschil dat de Isobooster nu rechtstreeks op het dakbeschot wordt bevestigd. Isobooster kent dan een lagere isolatiewaarde, maar soms kan dit door beperkingen worden afgedwongen.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Dakisolatie producten

Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.5
Isobooster7 Professional R3.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 241,40 incl.btw
€ 199,50 excl.btw 199,50 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.0
Isobooster7 Professional R3.0 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 309,75 incl.btw
€ 255,99 excl.btw 255,99 excl. btw
Isobooster7 Professional R 2.5
Isobooster7 Professional R2.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 299,83 incl.btw
€ 247,79 excl.btw 247,79 excl. btw
Scroll naar top