Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

dakisolatie

Kosten Dak isolatie

Deze vraag krijgen we heel vaak, maar kunnen we eigenlijk niet beantwoorden. Een kostenindicatie van elke dakisolatie is afhankelijk van een aantal zaken:

  • type dak
  • staat van het dak
  • huidige constructie
  • mate van ophoging

Om de kosten zo laag mogelijk te houden zijn er een aantal zaken die je kunt voorbereiden en mee kunt nemen alvorens over te gaan tot het isoleren van een dak.

Inspectie

Als je van plan bent je dak te isoleren moet er altijd een inspectie van het dak plaats vinden, waarbij de precieze opbouw en de staat van het dak bekeken moeten worden. Door de buiten- en binnenzijde te inspecteren kan een dakdekker op basis van vakkennis en ervaring een inschatting maken van wat er benodigd is om het dak te isoleren en alle risico’s uit de weg te gaan.

Buitenzijde of Binnenzijde

De meest effectieve dakisolatie is die aan de buitenzijde. Dit betekent wel dat het dak tot op het dakbeschot leeggehaald moet worden en het dak na montage hoger komt te liggen dan het lag. Indien je in een rijtjeshuis woont is het raadzaam om dit met de buren te bespreken. Als je in een vrijstaand huis woont, of je buren doen mee, dan zal dit minder een rol spelen. Dan nog is het opletten, want afhankelijk van hoe ver het dak omhoog gaat zal er ook gekeken moeten worden naar dakkapellen, dakramen, loodkragen, boeidelen en als u voor hele stevige isolatie gaat: de positie van de dakgoot. Dit kunnen bijkomende kosten zijn waar je initieel geen rekening mee gehouden hebt.

Isolatie aan de binnenzijde van het dak is hierbij een alternatief. Dit betekent dat het dak niet omhoog gaat, maar wel dat de zolder wat -optisch- kleiner wordt. Er wordt namelijk isolatie binnen aangebracht en een afwerking. Het is hierbij wel raadzaam om te weten wat er aan de buitenzijde van het dakbeschot ligt: indien daar een dampdichte laag aangebracht is zoals bijvoorbeeld PURschuim, dan sluit je het hout helemaal op. Daarmee loop je het risico op het creëren van een microklimaat waarin het dakbeschot gaat rotten.

Weet je het niet zeker, dan is het zaak om een Isobooster Professional in te schakelen.
Neem hiervoor contact met ons op.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Dakisolatie producten

Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Professional 40 - 600 breed
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 40 is 40 mm dik en heeft een Rd waarde van 2 m² K/W. Let op: niet op voorraad, maar enkel op bestelling verkrijgbaar.  
€ 178,00 incl.btw
€ 147,11 excl.btw 147,11 excl. btw
Scroll naar boven