Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

plat dak isoleren

Plat dak isoleren

Platte daken behoren in onze ervaring tot de minst geïsoleerde daken in Nederland. Dat ligt veelal in de aard van deze bouw. Aanbouwkeukens, schuren, garages. Tegelijkertijd zijn het vaak wel bouwsels waar we redelijk wat tijd doorbrengen en  dus ook mogen hopen en verwachten dat het er enigszins comfortabel is. De realiteit is vaak anders.

Met Isobooster kun je een plat dak eenvoudig isoleren. Platte daken worden altijd gemaakt met horizontaal liggende dakbalken. Deze worden meestal aan de binnenzijde afgewerkt met gipsplaat of een ander soort plafondplaat. Haal je deze weg, dan kijk je meestal tegen een flinterdun laagje isolatie aan, of gewoon de onderkant van je dak. Boven op het dak wordt het afgedekt met een laag bitumen die aan elkaar gesmolten wordt en als waterbarriere optreedt.

Waar isoleer je een plat dak?

Isolatie van een plat dak gebeurt met Isobooster altijd aan de binnenzijde. Dit komt omdat op een plat dak de waterdichtheid wordt geborgd met bitumen. Deze bitumen wordt aan elkaar verplakt door middel van hoge hitte (gasbranders). Isobooster zou dan gaan smelten.

Aan de binnenzijde kan Isobooster eenvoudig bevestigd worden tussen de dakbalken of, voor een complete afdichting, onder de dakbalken. Houdt er in het laatste geval wel rekening mee dat het plafond dan wel verder omlaag komt. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Na het aanbrengen van de isolatie kan een rachel of tengelwerk aangebracht worden en kan de plafondbekleding teruggeplaatst worden. De voorheen kille garage of de zomers oververhitte schuur zal een stuk aangenamer worden.

Let er wel op dat bij het aanbrengen van een isolatie onder de dakbalken het plafond lager komt te hangen dan voorheen. 

Als u het niet zelf kunt of wil doen, dan kunt u altijd even contact opnemen voor een van onze Isobooster Professionals.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

Dakisolatie producten

Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw
Professional 40 - 600 breed
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 40 is 40 mm dik en heeft een Rd waarde van 2 m² K/W. Let op: niet op voorraad, maar enkel op bestelling verkrijgbaar.  
€ 178,00 incl.btw
€ 147,11 excl.btw
Scroll naar boven