Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Vliering isolatie

Sommige woningen beschikken niet over een zolder, maar over een vliering. Een zolder kan gebruikt worden als opslag, maar ook als werk- of slaapkamer. Bij een vliering kan dat niet. Een vliering is daar meestal te laag voor, heeft meestal geen ramen en soms zelfs slechts provisorische vloeren. Daar waar een zolder meestal een vaste trap kent, zal een vliering over het algemeen toegankelijk zijn via een vliering- of vlizotrap.

De vliering isoleren.

De vliering is het bovenste deel van de woning. Warmte gaat naar boven, omdat warme lucht stijgt en daarom wordt de vliering ook warm als het huis wordt verwarmd in de winter, en ‘s zomers doordat de zon op het dak schijnt. Als de vliering niet of slecht is geïsoleerd, zal in de winter de warmte via het dak het huis kunnen verlaten en in de zomer de warmte het huis binnenkomen. In de winter wil je dat uiteraard niet, omdat je dan al die verloren warmte weer continue bij moet stoken. In de zomer zal warmte van buiten de woning binnendringen. Daarom is het van belang de vliering te isoleren.

Hoe kan ik de vliering isoleren?

Het isoleren van de vliering is een klus apart. Omdat het vaak om een beperkte ruimte gaat, is het er erg krap en is het aanbrengen van isolatie lastig. In een aantal gevallen is de bewegingsvrijheid erg beperkt. Ook veiligheidstechnisch kunnen hier risico’s zijn: bij een vliering met een provisorische vloer of losse vloerdelen kan men zo door het plafond van de ondergelegen woonlaag zakken. Toch is het verstandig om de vliering te isoleren.

Isobooster wordt op maat gemaakt en overlappend op de bodem van de vliering gelegd. Indien er geen vloer of bodem aanwezig is, of slechts provisorisch, wordt het bevestigd aan de balken zodat het niet kan verschuiven. Het feit dat Isobooster geen vezels kent of stofdelen die opvliegen betekent dit dat er geen beschermende kleding of maskers nodig zijn.

Kan ik het zelf?

Vlieringisolatie kunt u zelf, maar als u gebruik wilt maken van de subsidie mogelijkheden dan zal het aangebracht moeten worden door een professional. Neem contact op voor een Isobooster Professional bij u in de buurt.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Zolderisolatie producten

Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.5
Isobooster7 Professional R3.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 241,40 incl.btw
€ 199,50 excl.btw 199,50 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.0
Isobooster7 Professional R3.0 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 309,75 incl.btw
€ 255,99 excl.btw 255,99 excl. btw
Isobooster7 Professional R 2.5
Isobooster7 Professional R2.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 299,83 incl.btw
€ 247,79 excl.btw 247,79 excl. btw
Scroll naar top