Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isolatiefolie

Vliering isolatie

Sommige woningen beschikken niet over een zolder, maar over een vliering. Een zolder kan gebruikt worden als opslag, maar ook als werk- of slaapkamer. Bij een vliering kan dat niet. Een vliering is daar meestal te laag voor, heeft meestal geen ramen en soms zelfs slechts provisorische vloeren. Daar waar een zolder meestal een vaste trap kent, zal een vliering over het algemeen toegankelijk zijn via een vliering- of vlizotrap.

De vliering isoleren.

De vliering is het bovenste deel van de woning. Warmte gaat naar boven, omdat warme lucht stijgt en daarom wordt de vliering ook warm als het huis wordt verwarmd in de winter, en ‘s zomers doordat de zon op het dak schijnt. Als de vliering niet of slecht is geïsoleerd, zal in de winter de warmte via het dak het huis kunnen verlaten en in de zomer de warmte het huis binnenkomen. In de winter wil je dat uiteraard niet, omdat je dan al die verloren warmte weer continue bij moet stoken. In de zomer zal warmte van buiten de woning binnendringen. Daarom is het van belang de vliering te isoleren.

Hoe kan ik de vliering isoleren?

Het isoleren van de vliering is een klus apart. Omdat het vaak om een beperkte ruimte gaat, is het er erg krap en is het aanbrengen van isolatie lastig. In een aantal gevallen is de bewegingsvrijheid erg beperkt. Ook veiligheidstechnisch kunnen hier risico’s zijn: bij een vliering met een provisorische vloer of losse vloerdelen kan men zo door het plafond van de ondergelegen woonlaag zakken. Toch is het verstandig om de vliering te isoleren.

Isobooster wordt op maat gemaakt en overlappend op de bodem van de vliering gelegd. Indien er geen vloer of bodem aanwezig is, of slechts provisorisch, wordt het bevestigd aan de balken zodat het niet kan verschuiven. Het feit dat Isobooster geen vezels kent of stofdelen die opvliegen betekent dit dat er geen beschermende kleding of maskers nodig zijn.

Vliering isolatie detail - op de bodem
Montagedetail vlieringisolatie op de bodem
Detail vlieringisolatie tussen de balken
Montagedetail vlieringisolatie tussen de balken

Kan ik het zelf?

Vlieringisolatie kunt u zelf, maar als u gebruik wilt maken van de subsidie mogelijkheden dan zal het aangebracht moeten worden door een professional. Neem contact op voor een Isobooster Professional bij u in de buurt.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Zolderisolatie producten

Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Professional 40 - 600 breed
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 40 is 40 mm dik en heeft een Rd waarde van 2 m² K/W. Let op: niet op voorraad, maar enkel op bestelling verkrijgbaar.  
€ 178,00 incl.btw
€ 147,11 excl.btw 147,11 excl. btw
Scroll naar boven