Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Doe-het-zelf isoleren

Ga je zelf aan de slag met isoleren?
Dat is makkelijker dan je denkt.

Doe-het-zelf: schaar en rolmaat

Met Isobooster isoleer je snel de kruipruimte, of de zolder. Maar ook een grotere renovatie van bijvoorbeeld de gevels of het dak is zo gedaan. Daarom hebben we een paar handige filmpjes, zodat je ziet hoe simpel het is. Hier en op Youtube vind je handige instructievideo’s met alle uitleg die je zoekt. Heb je dan nog vagen? We helpen je graag! 

De voordelen op een rijtje

Wat is de gemiddelde energiebesparing van Isobooster?

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. En de meeste Nederlandse daken zijn maar matig geïsoleerd.  (bron: Isolatie: je huis isoleren | Consumentenbond)

Met goede vloerisolatie verbruik je per jaar gemiddeld 320 m3 minder gas.  (bron: Isolatie: je huis isoleren | Consumentenbond)

Ook de muren van een woning zonder spouw kun je isoleren. Is buitengevelisolatie niet haalbaar? Overweeg dan extra isolatie van de muur aan de binnenkant. De muren komen maximaal 10 centimeter naar voren, dus je verliest wel wat ruimte, maar niet veel. Minder ervaren doe-het-zelvers kunnen een van onze Isobooster Professionals inschakelen.

Aan de slag?

Isobooster bestel je eenvoudig in de webshop. Je krijgt je materialen binnen 5 dagen thuisbezorgd.
Bekijk de instructievideo’s op YouTube en verbaas je hoe eenvoudig het is.

How to video 1: Zelf wand en plafond isoleren.

How to video 2: Gevelrenovatie zelf doen.

How to video 3: Zelf je zolder isoleren.

Welk materiaal in welke situatie?

Voor consumenten hebben we vier soorten isolatie: T1, T2, T3 en T5. Alle materialen bestaan uit meerdere lagen reflecterende folie met aan de buitenzijde twee laagjes bubbelfolie. Rollen zijn standaard 1,20 meter breed. Alle varianten zijn ook beschikbaar op 60 cm breedte. Er zit 15 m2 op de rol.

Isobooster is slechts 1/3 van de dikte van steenwol, met een hogere isolatiewaarde! Ook hoef je geen handschoenen aan of mondkap op bij het aanbrengen en Isobooster veroorzaakt geen allergische reacties.

ToepassingenTypeDikteLagen reflectieRolgewicht
bij weinig ruimte 
op het dak onder de pannen
isoleren van wanden 
T124 mm2 lagen aluminiumfolie,
6 lagen noppenfolie
5,25 kg
onder en op het dak
in wanden en voor-zetgevels
in kruipruimte 
T240 mm4 lagen aluminiumfolie,
10 lagen noppenfolie
9 kg
onder het dak
vloer- of kruipruimte isolatie
T348 mm3 lagen aluminiumfolie,
12 lagen noppenfolie
10,5 kg
onder het dak
in voorzetwanden en borstweringen
vloer- of kruipruimteisolatie
T556 mm6 lagen aluminiumfolie,
14 lagen noppenfolie
12,75 kg
dakisolatie

Warm in de winter, koel in de zomer

In de zomer kan je huis flink opwarmen. Gemiddeld 65% van de warmte in huis wordt veroorzaakt door zonnestraling. Door te isoleren met reflecterende materialen hou je die warmte in de zomer buiten. Het materiaal weerkaatst de straling. En wat er niet binnen komt, hoeft er ook niet uit. Een airco in die slaapkamer onder het schuine dak is dan opeens niet meer nodig.

Traditionele, warmte-absorberende isolatie – op basis van minerale wol of hardschuim (PIR) – heeft de eigenschap om hitte op te slaan. In de zomer werkt dat averechts. Gedurende lange tijd blijft die opgeslagen warmte naar binnen uitstralen. Dus blijft het warm onder het dak, ook als de zon al lang onder is. Uit praktijkmetingen weten we dat het gemiddeld 5 tot 8 graden koeler blijft onder een dak dat geïsoleerd is met reflecterende folie.

Hoe hou ik de warmte binnen in de winter?
Drie slimme stappen.

Wist je dat het gemiddelde energielabel van woningen uit de jaren ’80 energielabel ‘D’ is? Dat kan veel beter, met een paar eenvoudige isolatiemaatregelen die je ook zelf kunt doen. Je bespaart energie en wint aan comfort als je de drie plekken in je huis aanpakt waar het meeste warmteverlies plaats vindt: het dak, de borstwering en de vloer.

Drie maatregelen voor de winter

Isobooster voor je vloer
Steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Als hoofdverwarming in combinatie met een warmtepomp, of gewoon als comfortabele bijverwarming na een verbouwing. Een flink deel van de warmte verdwijnt in de betonnen vloer, en daarmee in de kruipruimte. Zélf met EPS-isolatie. Dat is zonde. Met Isobooster kaats je de warmte terug naar boven, de woonruimte in en de kou hou je in de grond. Dubbel effect dus. Het dunne materiaal laat zich eenvoudig vastschroeven op de EPS-broodjes of aan de draagbalken bevestigen. Je kunt het ook gewoon uitrollen op de bodem van je kruipruimte. Doordat het stalingswarmte weerkaatst, stuurt het de warmte terug je huis in. Ook als je geen vloerverwarming hebt kun je hier veel geld en energie mee besparen.
link naar Handleiding zelf je kruipruimte isoleren

Isobooster voor borstweringen
Wat kan in de kruipruimte, kan ook in de borstwering. Veel woningen hebben diverse plaatmaterialen als gevelafwerking onder de kozijnen. En dat is precies waar het grootste risico is op koudeval. In plaats van achter de radiator te isoleren, kan Isobooster precies op die plaats worden aangebracht, waar het meeste rendement valt te behalen: direct in de kozijnconstructie. Kwestie van houtwerk of trespa loshalen, en de dunne meerlaagse isolatie aanbrengen. Isobooster is het meest gebruiksvriendelijke, duurzame, energiebesparende isolatiemateriaal dat je kunt gebruiken, voor zowel laagbouw als hoogbouw. De eigenschappen die het zo aantrekkelijk maken naast installatiegemak, zijn de lage CO2-footprint en de veiligheid voor verwerker en bewoner.

 
Isobooster voor de vliering
De vloer van de vliering isoleren is een financieel aantrekkelijk alternatief voor dakisolatie. Deze ruimtes zijn vaak helemaal niet geïsoleerd. Isobooster reflecteert hier de warmte die de onderliggende (slaap)kamer via het plafond verlaat. Heel interessant als je bedenkt dat dertig procent van de warmte in huis via het dak naar buiten vliegt. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om snel het warmteverlies terug te brengen, CO2 te besparen en je energiekosten te verlagen.

 
Isobooster is superdun en kan toch hogere R-waarden realiseren dan traditioneel isolatiemateriaal. Zo steekt 48 mm Isobooster T3 met een RD van 3,7 met kop en schouders uit boven 140 mm steenwol (RD = 3,75) en 81 mm PIR (RD= 3,6).

 
Kortom: Met deze drie duurzame isolatiemaatregelen zet je grote stappen in het terugbrengen van je energiekosten en het vergroten van je wooncomfort.

Illustratie-PXA-warmtelek-HR

Toch een professional inschakelen?

Laat je Isobooster aanbrengen door een van onze Isobooster Professional isolatiemonteurs dan kom je in aanmerking voor subsidie van de RVO. Neem contact op, dan brengen wij je in contact met een professional in jouw regio. 

Wat zeggen klanten?

Doe-het-zelver uit Katwijk
Doe-het-zelver uit Katwijk
Doe-het-zelver uit Katwijk
Lees verder
“Wij hebben onze vloer geïsoleerd met Isobooster T5. Wat een verschil! Mijn man heeft het in delen bevestigd, maar ik wist niet waar. Maar toen de vloerverwarming aan ging was het meteen voelbaar! We hebben de thermostaat een graad naar beneden kunnen afstellen. Het blijft gewoon lekker warm!!!”
Sjors Teeuwen
Sjors Teeuwen
Particulier
Lees verder
“Afgelopen jaar heb ik mijn kruipruimte voorzien van Isobooster. (...) Nu heb ik mijn jaarafrekening gekregen en wat bleek; een besparing van meer dan 30% tov het jaar ervoor. Daarbij opgeteld dat het relatief eenvoudig aan te brengen is, om nog maar niet te beginnen of de voordelen voor het milieu, wil ik jullie laten weten dat ik hoop dat velen dit voorbeeld zullen volgen.”
Annemiek Lauwerijssen
Annemiek Lauwerijssen
Hier.nl
Lees verder
"Is het de moeite waard? Wat mij betreft zeker! Het is ’s avonds een stuk prettiger in onze woonkamer. In plaats van altijd koude voeten en sloffen in de winter, loop ik nu op mijn sokken, zonder koude voeten én hebben we een lagere energierekening."

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »
Scroll naar boven