Het is belangrijk om ook de gevel aan te pakken, om de warmte vast te houden en de kou buiten te sluiten. Maar ook om het in warme zomers binnen koel te houden. Door de gevel goed te isoleren bespaar je direct op je energiekosten en creëer je een prettig binnenklimaat. Neem in je isolatieplannen daarom altijd de gevel mee en lees hier wat voor jou de beste methode is.
Gevelisolatie versterkt de bestaande gevel en maakt het een blokkade voor de winterse kou en de zomerse hitte. Dit kan op meerdere manieren: met buitengevelisolatie, binnengevelisolatie en spouwmuurisolatie. Maar als je een gebouw echt energieneutraal of gasvrij wilt maken is alleen spouwmuurisolatie geen optie.
Gevelisolatie wordt toegepast bij nieuwbouw, renovatieprojecten, in de binnenafbouw en de houtskeletbouw. Bij nieuwbouw in beton en baksteen wordt gevelisolatie vrijwel altijd in de spouw aangebracht als die ruimte er is. Bij houtskeletbouw zijn er daarnaast inventieve en slankere mogelijkheden met minder montagedikte.
Binnengevelisolatie en buitengevelisolatie van bestaande bouw hebben altijd impact op het gebouw: in binnenruimte of aangezicht. Bij binnengevelisolatie met Isobooster verlies je minder binnenruimte dan met traditionele isolatiematerialen. De uitvoering kan op twee manieren: in een houtskelet of in metalstud. Door Isobooster juist toe te passen tussen de houten staanders of metalstud worden koudebruggen voorkomen. Buitengevelisolatie kan juist een make-over geven aan je pand. Let op: voor buitengevelisolatie is eigenlijk altijd een vergunning nodig.
Een vaak vergeten bouwdeel is de borstwering of het kozijnpaneel. Borstweringen vormen vaak een warmtelek. Door de borstwering te voorzien van Isobooster kun je dit tegengaan. Vaak is dit een kleine ingreep zonder gevolgen voor het aangezicht.