Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Borstwering isolatie

Borstweringen of kozijnpanelen isoleren

Borstweringen worden wel eens de grootste thermische verliesbrug van elke woning genoemd. Tot zeer recent was er eigenlijk geen aandacht voor de isolatie van borstweringen. In de meeste woningen ligt de borstwering direct achter een verwarmingselement: “dat het daar ’s winters wat kouder is merkt de bewoner toch niet!” Dit gaat voorbij aan het feit dat de warmte van de verwarming zonder al te veel problemen door de borstwering heen gaat.

De traditionele opbouw van een borstwering is dat er een sandwich van dunne platen (bijvoorbeeld Trespa) opgebouwd is, geplaatst in en tegen een houten geraamte (meestal als onderdeel van het (slanke!) raamkozijn van hout. Tussen dit geraamte is een dunne isolatie geplaatst, omdat de buitenplaten moeten kunnen ventileren. Voeg daar aan toe dat de isolatie meestal los geplaatst is en na enige tijd gaat verzakken. Genoeg ruimte dus voor thermische bruggen.

Borstwering met Isobooster

Isobooster is in verschillende dikten verkrijgbaar, waardoor we makkelijk met de beperkingen van een borstwering kunnen omgaan. Meestal bestaat de mogelijkheid niet om een borstwering uit te bouwen om nieuwbouwwaarden te halen. Isobooster kan werken binnen de beperkingen en zal altijd een beter resultaat leveren dan vergelijkbare producten.

Hoe te werk gaan?

De platen aan de buitenzijde van de borstwering worden verwijderd. De oude isolatie wordt verwijderd en de Isobooster wordt geplaatst. Vervolgens kan de Isobooster met een tacker op zijn plaats worden vast gezet. Vervolgens worden de randen afgetaped om er voor te zorgen dat er geen vochtdoorslag en tocht kan plaatsvinden. Nu kan de buitenbedekking teruggeplaatst worden en zo nodig afgewerkt. Door de luchtspouwen kan de buitenplaat nog steeds ventileren.

Wat is het resultaat?

Daar Isobooster een hybride werking heeft zal het resultaat beter zijn dan met de oude isolatie: de stralingswarmte van de verwarming binnen wordt gereflecteerd, en het volume van de Isobooster houdt de overdrachtswarmte tegen. De montage zorgt er ook voor dat er geen vochtdoorslag kan plaatsvinden. Een relatief kleine ingreep met grote resultaten (voor de energierekening). Deze vorm van borstwering isolatie gaat niet alleen snel, het is ook al door een aantal woningcorporaties zeer succesvol uitgevoerd.

Wil je hulp bij de isolatie? Neem contact met ons op, we brengen je graag in contact met een verwerker in jouw regio!

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Meer weten »

Gevelisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven