Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Borstweringen of kozijnpanelen isoleren

Borstweringen worden wel eens de grootste thermische verliesbrug van elke woning genoemd. Tot zeer recent was er eigenlijk geen aandacht voor de isolatie van borstweringen. In de meeste woningen ligt de borstwering direct achter een verwarmingselement: “dat het daar ’s winters wat kouder is merkt de bewoner toch niet!” Dit gaat voorbij aan het feit dat de warmte van de verwarming zonder al te veel problemen door de borstwering heen gaat.

De traditionele opbouw van een borstwering is dat er een sandwich van dunne platen (bijvoorbeeld Trespa) opgebouwd is, geplaatst in en tegen een houten geraamte (meestal als onderdeel van het (slanke!) raamkozijn van hout. Tussen dit geraamte is een dunne isolatie geplaatst, omdat de buitenplaten moeten kunnen ventileren. Voeg daar aan toe dat de isolatie meestal los geplaatst is en na enige tijd gaat verzakken. Genoeg ruimte dus voor thermische bruggen.

Borstwering met Isobooster

Isobooster is in verschillende dikten verkrijgbaar, waardoor we makkelijk met de beperkingen van een borstwering kunnen omgaan. Meestal bestaat de mogelijkheid niet om een borstwering uit te bouwen om nieuwbouwwaarden te halen. Isobooster kan werken binnen de beperkingen en zal altijd een beter resultaat leveren dan vergelijkbare producten.

Hoe te werk gaan?

De platen aan de buitenzijde van de borstwering worden verwijderd. De oude isolatie wordt verwijderd en de Isobooster wordt geplaatst. Vervolgens kan de Isobooster met een tacker op zijn plaats worden vast gezet. Vervolgens worden de randen afgetaped om er voor te zorgen dat er geen vochtdoorslag en tocht kan plaatsvinden. Nu kan de buitenbedekking teruggeplaatst worden en zo nodig afgewerkt. Door de luchtspouwen kan de buitenplaat nog steeds ventileren.

Wat is het resultaat?

Daar Isobooster een hybride werking heeft zal het resultaat beter zijn dan met de oude isolatie: de stralingswarmte van de verwarming binnen wordt gereflecteerd, en het volume van de Isobooster houdt de overdrachtswarmte tegen. De montage zorgt er ook voor dat er geen vochtdoorslag kan plaatsvinden. Een relatief kleine ingreep met grote resultaten (voor de energierekening). Deze vorm van borstwering isolatie gaat niet alleen snel, het is ook al door een aantal woningcorporaties zeer succesvol uitgevoerd.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Gevelisolatie producten

Isobooster7 Professional R 6.0
Isobooster7 Professional R6.0 wordt voornamelijk toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten, in de gevel achter een voorzetwand met één luchtspouw.
€ 211,70 incl.btw
€ 174,96 excl.btw 174,96 excl. btw
Isobooster7 Professional R 5.0
Isobooster7 Professional R5.0 wordt voornamelijk toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten, in de gevel achter een voorzetwand met één luchtspouw.
€ 201,54 incl.btw
€ 166,56 excl.btw 166,56 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.0
Isobooster7 Professional R4.0 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in gevels achter voorzetwanden met twee luchtspouwen en in houten vloeren onder de balken, en bij nieuwbouwprojecten in vloeren.
€ 251,92 incl.btw
€ 208,20 excl.btw 208,20 excl. btw
Scroll naar top