Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

gevelisolatie buitenzijde

Buitengevel isolatie

Een grote stap in energiebesparing en comfort

Een voorzetgevel is een handige en effectieve manier om de gevel te isoleren. Voor gebouwen zonder spouw, is het vaak ook de enige manier als je niet wilt inleveren op de binnenruimte. Met Isobooster kun je deze voorzetgevel dunner maken dan met vergelijkbare producten. En je hebt het voordeel van alle goede eigenschappen van Isobooster. De buitengevel vormt het grootste oppervlak van elk gebouw, waardoor je daar in de winter veel warmte kunt verliezen. Maar goede buitengevelisolatie zorgt er ook voor dat het in de zomer niet te warm wordt in huis. Het vormt een blokkade tegen de zonnestraling. Zo is isoleren met Isobooster een doeltreffende manier om kosten te besparen: zowel bij verwarmen als bij koelen.

Let op: een buitengevelisolatie is vergunningsplichtig. Informeer bij de gemeente wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.

Wanneer is buitengevel isolatie interessant?

Buitengevelisolatie is interessant als je het aangezicht van je gebouw een make-over wilt geven. Je kunt hiermee oud uitziende gebouwen snel en effectief “verjongen”. Ook gebouwen of delen van gebouwen waar geen spouwmuur aanwezig is kunnen hierdoor toch geïsoleerd worden. Ook kan het zijn dat de aanwezige spouw vervuild is, te nauw of zelfs beschadigd. Tot slot zijn er ook panden waarvan de buitengevel beschadigd is, waardoor ook vochtproblemen kunnen ontstaan. In al deze gevallen is buitengevelisolatie met Isobooster de oplossing.

Hoe breng je buitengevel isolatie aan?

Tegen de bestaande gevel wordt een houten regelwerk gemonteerd. Daartegen bevestig je Isobooster. Een dampdichte folie is hierbij niet nodig, Isobooster werkt namelijk al als een dampdichte folie. Dit scheelt een extra werkgang. Hier overheen wordt weer een regelwerk geplaatst waar de gevelbekleding op aangebracht wordt, met een spouw die zorgt voor ventilatie achter de gevelbekleding. Ventilatie is namelijk altijd belangrijk. Dit kan in verticale richting.

Wil je in contact komen met een Isobooster Professional in jouw regio of wil je advies over de toepassing van Isobooster in de gevel?
Neem contact op via ons contactformulier of bel 030 6666 963.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Meer weten »

Gevelisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven