Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Buitengevel isolatie

Een grote stap in energiebesparing en comfort

Een voorzetgevel is een handige en effectieve manier om de gevel te isoleren. Voor gebouwen zonder spouw, is het vaak ook de enige manier als je niet wilt inleveren op de binnenruimte. Met Isobooster kun je deze voorzetgevel dunner maken dan met vergelijkbare producten. En je hebt het voordeel van alle goede eigenschappen van Isobooster. De buitengevel vormt het grootste oppervlak van elk gebouw, waardoor je daar in de winter veel warmte kunt verliezen. Maar goede buitengevelisolatie zorgt er ook voor dat het in de zomer niet te warm wordt in huis. Het vormt een blokkade tegen de zonnestraling. Zo is isoleren met Isobooster een doeltreffende manier om kosten te besparen: zowel bij verwarmen als bij koelen.

Let op: een buitengevelisolatie is vergunningsplichtig. Informeer bij de gemeente wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.

Wanneer is buitengevel isolatie interessant?

Buitengevelisolatie is interessant als je het aangezicht van je gebouw een make-over wilt geven. Je kunt hiermee oud uitziende gebouwen snel en effectief “verjongen”. Ook gebouwen of delen van gebouwen waar geen spouwmuur aanwezig is kunnen hierdoor toch geïsoleerd worden. Ook kan het zijn dat de aanwezige spouw vervuild is, te nauw of zelfs beschadigd. Tot slot zijn er ook panden waarvan de buitengevel beschadigd is, waardoor ook vochtproblemen kunnen ontstaan. In al deze gevallen is buitengevelisolatie met Isobooster de oplossing.

Hoe breng je buitengevel isolatie aan?

Tegen de bestaande gevel wordt een houten regelwerk gemonteerd. Daartegen bevestig je Isobooster. Een dampdichte folie is hierbij niet nodig, Isobooster werkt namelijk al als een dampdichte folie. Dit scheelt een extra werkgang. Hier overheen wordt weer een regelwerk geplaatst waar de gevelbekleding op aangebracht wordt, met een spouw die zorgt voor ventilatie achter de gevelbekleding. Ventilatie is namelijk altijd belangrijk. Dit kan in verticale richting.

Wil je in contact komen met een Isobooster Professional in jouw regio of wil je advies over de toepassing van Isobooster in de gevel?
Neem contact op via ons contactformulier of bel 030 6666 963.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Gevelisolatie producten

Isobooster7 Professional R 6.0
Isobooster7 Professional R6.0 wordt voornamelijk toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten, in de gevel achter een voorzetwand met één luchtspouw.
€ 211,70 incl.btw
€ 174,96 excl.btw 174,96 excl. btw
Isobooster7 Professional R 5.0
Isobooster7 Professional R5.0 wordt voornamelijk toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten, in de gevel achter een voorzetwand met één luchtspouw.
€ 201,54 incl.btw
€ 166,56 excl.btw 166,56 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.0
Isobooster7 Professional R4.0 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in gevels achter voorzetwanden met twee luchtspouwen en in houten vloeren onder de balken, en bij nieuwbouwprojecten in vloeren.
€ 251,92 incl.btw
€ 208,20 excl.btw 208,20 excl. btw
Scroll naar top