Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isolatiefolie

Binnengevel isolatie: voorzetwand

Een voorzetwand is een snelle effectieve manier van een gebouw isoleren. Zeker in de zakelijke markt is dit een bekend fenomeen, omdat in tegenstelling tot buitengevel isolatie het aangezicht van het gebouw niet wordt aangetast. Zeker bij monumentale panden is dit meestal de enige zinvolle manier om gevel isolatie te realiseren. Voorzetwanden zijn ook interessant als je muren zo beschadigd zijn dat een daadwerkelijke renovatie duur is, met een voorzetwand kun je die schade makkelijk camoufleren.

Het plaatsen van voorzetwanden gaat razendsnel, maar het nadeel is de verkleining van de binnenruimte. Ook betekent het dat aansluitpunten voor elektra, en verwarming verplaatst moet worden. Isobooster is een dunner isolatiemateriaal dan vergelijkbare producten en snel aan te brengen. Doordat het materiaal niet gepropt mag worden en wel hogere waarden kent dan veel andere isolatieproducten kan een voorzetwand veel dunner zijn bij toepassing van Isobooster dan met andere materialen.

Opwaarderen

Het volspuiten van spouwmuren levert een relatief geringe opwaardering van de isolatiewaarde van de muur op. Met een voorzetwand kan gemakkelijk voldaan worden aan allerlei hogere eisen, zoals bijvoorbeeld voor subsidie of voldoen aan Bouwbesluit. De hogere waarde is zeker interessant als je een woning of gebouw wil voorbereiden op gasloos of gebruik wilt gaan maken van warmtepompen of zonneboilers.

Voor een energieneutraal gebouw is het volspuiten van een spouw ook niet voldoende. Daarvoor is een RC van minimaal 4.7 nodig. Dit is niet te halen met het volspuiten van een gevel, maar wel met Isobooster als isolatie in de binnen- of buitengevel of zelfs een combinatie.

Toepassen

Het zetten van een voorzetwand kan op twee manieren:

–        Houten regelwerk

–        Metalstud

Houten regelwerk

Op de te isoleren muur wordt op 600 mm (hart op hart) een regelwerk gemonteerd met een dikte van minimaal 20 mm. Op dit regelwerk wordt de Isobooster bevestigd door deze aan de bovenzijde van de wand deze vast te zetten (eventueel door een houten lat langs de bovenzijde van de muur tegen het plafond aan te bevestigen). De Isobooster wordt hier in verticale banen aangebracht, let op de getrapte overlap en plak deze af met Isobooster tape.

Over het regelwerk en de Isobooster wordt vervolgens een tweede regelwerk geplaatst en vastgezet met stelschroeven waardoor dit regelwerk waterpas en op gelijke afstand van de achterwand kan worden bevestigd. Tegen dit laatste regelwerk wordt de gipsplaat bevestigd. Indien de ruimte het niet toelaat kan men Isobooster ook direct tegen de wand bevestigen en een regelwerk hier overheen plaatsen met een luchtspouw. Er is dan slechts sprake van één luchtspouw

Tip: om door Isobooster te kunnen schroeven is het zaak om met een priem of met de schroef Isobooster eerst te doorboren en met de hand de Isobooster strak te houden.   

Metalstud

Bevestig een houten lat met een minimale dikte van 20 mm. tegen de bovenzijde van de wand langs het plafond. Bevestig nu de banen Isobooster verticaal tegen deze lat. Let hierbij op de getrapte overlap waardoor de Isobooster in één vlak kan worden en tape de naden af met Isobooster tape. Indien Isobooster ook als dampdichte folie moet fungeren zorg dan dat de zijden, (boven-, zij- en onderkant) goed bevestigd zijn door eventueel te verjongen. Bouw voor de Isobooster de metalstud op en breng het gips aan.

Indien er ook gekozen wordt voor een (deel-) bevestiging van Isobooster tussen de staanders dan dient men op de wand op ongeveer vijf centimeter onder de eerste lat een twee lat te bevestigen. Hierop kunnen de banen die tussen de staanders gehangen moeten worden, bevestigd worden. Deze kunnen aan de staanders worden afgedicht door middel van Isobooster tape.  

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

Gevelisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll to Top