Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isobooster isolatiefolie

Wat is de beste gevelisolatie

Wat de beste gevelisolatie is, is voornamelijk afhankelijk van uw eigen afwegingen op basis van de te verwachten kosten, impact op uw woon/werk omgeving en of u energieneutraliteit nu of in de toekomst wilt behalen.

Van de meest ingrijpende (en duurste) naar minst ingrijpende (goedkoopste):

Buitengevelisolatie: De meest ingrijpende en kostbare isolatievorm zijn, daarnaast is deze vergunning plichtig. Hieraan zijn kosten verbonden. Zoals genoemd kan het zeker een overweging zijn als het gebouw toch een facelift krijgt. Er is impact op het aanzien, maar geen impact op de binnenruimte. Pand kan energieneutraal gemaakt worden.

Binnengevel isolatie: de daaropvolgende optie. Zeker als het om een wat ouder gebouw gaat waarbij de muren niet meer zo recht zijn of andere gebreken doorschijnen, kan met een upgrade van de binnengevel elk gebouw weer helemaal strak getrokken worden. In moderne huizen kan dit normaliter zonder vergunning gedaan worden, maar let op: als u in een monument woont kan dit wel vergunning- plichtig zijn. Er is geen impact op het aanzien, maar wel impact op de binnenruimte. Het pand kan energieneutraal gemaakt worden.

Spouwmuur isolatie: De goedkoopste optie, mits het een pand met bruikbare spouwen betreft en voldoet aan onderstaande voorwaarden. Isobooster kan hier niet gebruikt worden. Geen impact op aanzicht of binnenruimte. Een energie neutraal gebouw is hiermee niet te bereiken.

Is het pand gebouwd voor 1920 of na 1976?

Overweeg dan alleen buitengevel of binnengevel isolatie. Spouwmuur isolatie kan hier niet of gaat niets toevoegen.

Is het pand opgetrokken in geglazuurde stenen, verblend of strengpers stenen, of waterdicht geschilderd?

Besluit dan voor het plaatsen van geïsoleerde binnenwand. Spouwmuurisolatie zal hier als de mogelijkheid al bestaat zeker vochtproblemen veroorzaken en buitengevelisolatie zal de gevel laten verdwijnen.   

Dit zijn zaken die je moet overwegen alvorens een keuze te maken voor een bepaalde vorm van isolatie. Hiermee kunt u extra kosten en latere problemen voorkomen.

Kan ik het zelf?

In alle gevallen is het advies dit door een Isobooster Professional te laten doen. Neem contact met ons op voor een professional bij u in de buurt.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Meer weten »

Gevelisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven