Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Nieuwbouw

Slimmer isoleren en eenvoudig voldoen aan de nieuwe energieprestatie-(BENG) eisen voor nieuwbouw.

nieuwbouw project Amstelveen Apartments

Toepassingen

Nieuwbouw moet voldoen aan prestatie-eisen. Dat geldt voor totale nieuwbouw, maar ook voor een nieuwe aanbouw. Dat betekent dat alle nieuwe bouw bijna energieneutraal moeten zijn. Isobooster biedt daar mooie producten voor die voldoen aan alle voorwaarden. 

Voordelen

Praktijkonderzoek

Hoe test je de isolatiewaarde van bouwmaterialen in de praktijk? In het Zeeuwse vakantiepark Ganuenta is uitgebreid getest met de toepassing van Isobooster in gevel en dak. Na meerdere metingen over een meerjarige meetperiode is een reductie van gasverbruik tot wel 48% vastgesteld en een jaarlijkse besparing van bijna €700,-. Download de case study.

Case study: Van vakantiepark tot ideale testlocatie

Gevelisolatie nieuwbouw vakantiepark Ganuenta in Zeeland

Slimmer isoleren in nieuwbouw

De nieuwe energieprestatie-eisen voor nieuwbouw; de Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) eisen, zijn op 1 januari 2021 van kracht geworden. Hiermee is de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) komen te vervallen. Deze eisen vallen uiteen in:

  • De energiebehoefte in kWh per vierkante meter per jaar (BENG 1).
  • Het maximale primaire fossiele energiegebruik (BENG 2); en
  • Het minimale percentage hernieuwbare energie (BENG 3).

Dat betekent dat we anders naar isoleren moeten gaan kijken.

BENG?

Europa bepaalde binnen het Klimaatakkoord en de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen dat alle nieuwe gebouwen na 31 december 2020 Bijna Energie-Neutraal moesten zijn. Nederland heeft dit geïmplementeerd door per 1 januari een nieuwe berekeningssystematiek in te voeren die aansluit op deze bepaling: de BENG. Alle isolatiematerialen moeten hier aan voldoen. Dit alles moet weer verwerkt worden door de bouwkolom.

En dan moeten ook nog alle bestaande woningen getransformeerd worden naar goed geïsoleerde woningen en gebouwen die duurzaam en schoon verwarmd worden. Een hele opgave.

Nieuwbouw project Open Veste Purmerend

Nieuwbouwproject Open Veste in Purmerend

Video: Toepassing in Hout Skelet Bouw (nieuwbouw) ‘Beter en sneller kan het eigenlijk niet’.

Isobooster en BENG

Isobooster heeft alles herrekend en voldoet volledig aan de nieuwe berekeningssystematiek (NTA 8800). Isobooster wil heel bewust een constructief en actief onderdeel van de nieuwbouw en de regelgeving te zijn. Zo nemen we deel aan allerlei fora, tot en met de NEN.

Een nieuw onderdeel hiervan is de TOjuli-eis die het risico op oververhitting in de zomer moet beperken. Een eis die we tot een paar jaar voor onmogelijk hadden geacht. Isobooster gaat deze uitdaging zonder problemen aan.

Onder nieuwbouw vallen niet alleen alle volledig nieuw te bouwen woningen en gebouwen, maar ook alle nieuwe aan- en opbouwen. Denk aan een dakkapel of uitbouw. Maar ook verbouwingen waarbij minimaal 25% van het oppervlak van de integrale gebouwschil (dak, gevel, vloer) wordt gewijzigd of vergroot. Ga je grondig verbouwen, dan is de kans dus groot dat je te maken krijgt met de nieuwe eisen. Wij hebben de belangrijkste punten uit het Bouwbesluit met betrekking tot het isoleren op een rijtje gezet. Bij het isoleren van een gebouw* gelden de volgende minimale Rc waarden:

  • Vloeren: RC 3,7
  • Gevel: RC 4,7
  • Dak: RC 6,3

* Deze richtlijnen gelden voor vrijwel alle gebouwen waar langdurig personen verblijven. Denk aan woningen, maar ook scholen, kantoren, productiebedrijven en winkels.

Berekeningen en verklaringen

Isobooster Professional beschikt over de benodigde NTA 8800 berekeningen die zijn opgenomen bij BCRG. Daarnaast heeft Isobooster voor elke dikte elke toepassing laten uitrekenen, zodat je met vertrouwen met Isobooster aan de slag kunt. Hiermee voldoe je niet alleen aan de BENG, maar ook aan de wens van klanten die een duurzamer resultaat willen. 

Projecten

Wil je een nieuwbouwproject met Isobooster beginnen? Neem dan zeker contact met ons op voor advies.

Video: Gevel isolatie (nieuwbouw)

Wat zeggen klanten?

Eije Schmaal
Eije Schmaal
Eigenaar vakantievilla
Lees verder
“IsoboosterT2 is een aanrader want deze isolatie zorgt dat we veel minder gas verbruiken. We hebben als een van de eerste deze isolatie toegepast in onze zogeheten ‘luxe vakantievilla’ op een park in Zeeland. We hebben een woning voor zes personen en door het gebruik van deze isolatie is onze woning super zuinig. Onze woning verbruikt circa 690 m3 gas per jaar voor warm water en (vloer)verwarming. De woning wordt het gehele jaar door dag-en-nacht verwarmd tot 18 graden en indien nodig verhogen we dit naar 20 graden. We verbruiken aanzienlijk minder dan onze buren die gekozen hebben voor de standaardisolatie. Zij hebben een hoger gas verbruik. Naast minder verbruik, zorgt het dus in de winter dat de warmte binnen blijft en in de zomer dat de warmte buiten blijft. Wat ons betreft is IsoboosterT2 een echte aanrader voor het isoleren van je woning”
Evert van de Beek
Evert van de Beek
B&B Vastgoedontwikkeling
Lees verder
“Wij zien op jaarbasis dat de woningen met Isobooster een veel gunstiger energieverbruik hebben. Om die reden worden alle nieuw op te leveren woningen nu standaard geïsoleerd met Isobooster. Een bijkomend voordeel is dat deze woningen stiller zijn door de toepassing van zachte isolatiematerialen en in de zomer ook koeler.”
Wim Sturm
Wim Sturm
Fraanje BV
Lees verder
"Onze vakmensen hebben de materialen secuur en volgens de richtlijnen aangebracht. En ik moet zeggen, we zijn positief verrast door de gunstige metingen t.o.v. de andere woningen. We zien dan ook uit naar de uitgebreide en algemeen vereiste certificeringen zodat we dit ook bij onze andere projecten, waaronder die uit eigen ontwikkeling, kunnen toepassen."

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »
Scroll naar boven