Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Renovatie

Isobooster wordt al jaren gebruikt in renovatieprojecten. Hierdoor hebben we ruime ervaring met de (technische) vragen van aannemers, onderhoudsbedrijven, woningcorporaties en vastgoedeigenaren. Onze service in voorbereiding, technische expertise en executie is onderscheidend.

Case-amerongen

Isobooster is inmiddels de eerste keuze bij aannemers en woningcorporaties. Het isolatiemateriaal kan bij elke renovatie ingezet worden en is geschikt voor de hele thermische schil. Effectief, doodsimpel, dun en duurzaam (80% gerecycled materiaal)! Daar wordt iedereen blij van.

Voordelen van Isobooster voor de professional

Schoon en veilig

Snel te verwerken

Makkelijk toe te passen

Flexibel

Hoog rendement

Isobooster vangt alle vormen van warmtetransport af, inclusief stralingswarmte. Daardoor heeft het een hoger rendement dan vergelijkbare producten.

Dun

Doordat Isobooster zo dun is heeft de renovatie veel minder impact op de ruimte. Daar wordt ook de opdrachtgever vrolijk van.

Download

Case study

In Amerongen is een karakteristieke woning van bijna honderd jaar oud met een grondige renovatie naar de BENG-eis voor nieuwbouw gebracht. Dak, gevel en vloer zijn uitgevoerd met Isobooster7 Professional. Download de case study.

ISOBOOSTER7 PROFESSIONAL
Isobooster Professional is onze meest robuuste lijn die voldoet aan de hoogste waarden. Sinds 2021 is het product voorzien van de  BCRG Kwaliteitsverklaring. We zien dat hiermee zelfs monumenten op het hoogste isolatieniveau conform NTA8800 worden gebracht.

dakisolatie
Isobooster past overal en is makkelijk te monteren

Isobooster Professional

Voor de vakman en de professionele bouw is Isobooster7 Professional ontwikkeld. Het is robuuster dan veel gelijksoortige materialen. En de isolatiewaarde en het gebruiksgemak zijn minstens zo hoog. Hierdoor kan het de uitdagingen van jouw project met gemak aan. Isobooster is geschikt voor:

  • Daken & rieten daken
  • Binnenwanden
  • Gevels (gevelbeplating en borstwering)
  • De vliering
  • Zolders (HDS) 
  • Vloeren

Bij veel renovaties komt het ook aan op isolatie. Dat levert vaak verrassingen en zeker ook uitdagingen op. Professionals vertellen ons dat ze de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van Isobooster daarbij waarderen. We zien dan ook dat zij Isobooster steeds vaker inzetten bij het renoveren van panden. Of het nu een bijzonder project is, of gewoon een wisselwoning.

Duurzaamheid

Niet alleen is Isobooster stevig, flexibel en makkelijk te verwerken. Het is ook duurzaam. Opdrachtgevers vragen om circulaire, duurzame oplossingen. Isobooster is volledig recyclebaar, zelfs na jaren gebruik. Daarnaast heeft de productie een bijzonder lage CO2 voetafdruk. Dat afgezet tegen de levensduur (<70 jaar) maakt dat zelfs de meest kritische duurzame bouwer er achter staat.

Ook produceert het transport van Isobooster veel minder CO2, eenvoudigweg om dat hetmateriaal zo compact is.

Isobooster is dus een bewuste, duurzame keuze.

Borstwering isolatie
Borstwering isolatie
woning renovatie dak isolatie
Na-isolatie van een pannendak

Richtlijnen voor renovatie

Voor kleinere verbouwingen geldt de renovatierichtlijn. De eisen zijn hier minder streng dan bij nieuwbouw. Voorbeelden van renovatie zijn het na-isoleren van een spouwmuur en na-isolatie van een hellend dak tegen het dakbeschot of onder de pannen. Hierbij gelden de volgende minimale RC-waarden:

  • Vloeren: RC 2,6
  • Gevel: RC 1.3
  • Daken: RC 2.1

* Deze richtlijnen gelden voor vrijwel alle gebouwen waar langdurig personen verblijven. Denk aan woningen, maar ook scholen, kantoren, productiebedrijven en winkels.

Goedgekeurd voor de BENG door Bureau CRG

Als gevolg van de aanscherping van de regels van het Bouwbesluit (invoering NTA 8800 en BENG) per 1 januari 2021, en de nieuwe RVO subsidie met verscherpte regels, is de BCRG Kwaliteitsverklaring bindend geworden. Dit betekent dat keuringen of metingen van andere instituten of organisaties niet meer gehanteerd kunnen worden bij nieuwbouw, renovatie of na-isolatie.

Dit overzicht laat zien welke materialen van toepassing zijn per situatie. Deze materialen zijn vastgesteld in overeenstemming met Bureau CRG (BCRG). De bijbehorende meldcode wordt vermeld bij het aanvragen van ISDE-subsidie.

Toepassing Meldcode Producttype Materiaaldikte
(Warm) Dakisolatie – Hellend dak (1 spouw) KA23325 Professional 100 100 mm
(Warm) Dakisolatie – Hellend dak (2 spouwen) KA23326 Professional 90 90 mm
(Koud) Plat dak KA21632 Professional 70 70 mm
(Koud) dakisolatie – Hellend dak KA21631 Professional 90 90 mm
(Rieten) dak – Chinees schroefdaksysteem (met spouw) KA27562 Professional 20 20 mm
(Rieten) dak – Chinees schroefdaksysteem KA27563 Professional 20 20 mm
(Rieten) dak – Forfaitair riet (met spouw) KA27564 Professional 50 50 mm
(Rieten) dak – Forfaitair riet KA27565 Professional 60 60 mm
Vlieringisolatie – op de vloer KA23327 Professional 80 80 mm
Vlieringisolatie – tussen de balken KA23328 Professional 90 90 mm
Gevelisolatie – Voorzetwand (50 mm Metalstud) KA21639 Professional 40 + Professional 40 40 mm
Gevelisolatie – Voorzetwand (75 mm Metalstud) KA21640 Professional 30 + Professional 60 30/60 mm
Gevelisolatie – Voorzetwand (achter metalstud) KA21638 Professional 60 60 mm
Gevelisolatie – Voorzetwand hout (2 spouwen) KA21633 Professional 80 80 mm
Gevelisolatie – Voorzetwand hout (1 spouw) KA21633 Professional 90 90 mm
Vloerisolatie hout – onder de balken KA21634 Professional 60 60 mm
Vloerisolatie hout – tussen de balken KA21635 Professional 70 70 mm
Vloerisolatie steen/ beton KA21636 Professional 60 60 mm
Bodemisolatie – kruipruimte KA21637 Professional 90 90 mm
 

Isolatiesystemen: HDS

Isobooster HDS (hellend dak systeem) is een volledig dakisolatiesysteem dat snel en eenvoudig tussen de gordingen is te monteren. Het systeem komt met een volledige afwerking van nokbalk tot en met knieschot. Als gevolg hiervan kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en ook veiliger. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.

Isobooster HDS combineert hiermee verwerkingsgemak, optimaal isoleren, duurzaamheid en gewicht.

HDS zolder isolatie
Voorbeeld van een hellend dak, geisoleerd met Isobooster

Isolatie achter voorzetwand

Zeker in binnnensteden is de ruimte schaars en het verhuurbaaroppervlak kostbaar. Maar eigenlijk wil niemand onnodig binnenruimte opgeven, zelfs niet voor isolatie. Want hoe dik wordt de totale opbouw achter de voorzetwanden? Alle reden om bij na-isolatie van binnenuit te kiezen voor Isoboooster. De geringe dikte zorgt voor een veel kleinere inbreuk op de beschikbare ruimte dan bij traditionele isolatieproducten. Bovendien is plaatsing achter houten regelwerk of metalstud eenvoudig en snel te realiseren. Tijdwinst, met behoud van kostbare ruimte en toch optimale isolatie.

Aan de slag

Ben je voor een project op zoek naar een hoogwaardige, snel te verwerken, dunne en milieuvriendelijk isolatie-oplossing? Neem dan vooral contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat zeggen klanten?

Inwoner uit Utrecht
Inwoner uit Utrecht
via Jouw Huis Slimmer
Lees verder
“Wij hebben een huis gebouwd in de jaren 50 waar het zo'n beetje letterlijk doorheen waaide. De gehele zolder hebben wij aan de binnenzijde voorzien van Isobooster T5 en het verschil was direct voelbaar. Warmte blijft nu in huis en de tocht is aanzienlijk minder. De materialen waren eenvoudig te bestellen en werden keurig volgens afspraak geleverd. Daarnaast werden we ook goed geadviseerd over hoe we het materiaal het beste konden aanbrengen. Dit hebben we namelijk zelf gedaan. Toen we de zolder bijna in zijn geheel geïsoleerd hadden kwamen we net een klein stukje te kort voor ze zijkant van de dakkapel. Toen ik hiervoor belde werd ik keurig te woord gestaan en kon ik direct langskomen om kosteloos wat extra isolatie op te halen zodat we onze klus konden afmaken. Prima service! Kortom: zowel over de werking van het materiaal, de levering en de service van Isobooster zijn wij uiterst tevreden! Enorm bedankt en we komen binnenkort terug wanneer we de vloer gaan aanpakken. :)”
Dhr. P. Luschen
Dhr. P. Luschen
Projectleider Hemubo
Lees verder
“Het materiaal is redelijk eenvoudig te verwerken. Het vergt een iets andere werkwijze vergeleken met bij steenwol of glaswol, waarbij de vezels bij de plaatranden in elkaar grijpen. Hier moeten de naden goed worden afgeplakt. Bovendien moet je ervoor zorgen dat het materiaal goed loshangend verwerkt wordt en niet teveel wordt samengedrukt. Voor de plafonds hebben we de folie geniet op de houten balklagen; in de gevels is het materiaal met tape bevestigd op de metalstud profielen.”
Dhr. S. Teeuwen
Dhr. S. Teeuwen
Particulier
Lees verder
“Ik wilde jullie via dit bericht laten weten dat ik geschrokken ben van de besparing die ik heb gedaan afgelopen jaar op mijn gasverbruik op advies van dhr. Horeman heb ik afgelopen jaar mijn kruipruimte voorzien van Isobooster omdat ik het idee had met de vloerverwarming veel warmte aan de onderkant te verliezen. Nu heb ik eind 2019 mijn jaar afrekening gekregen en wat bleek een besparing van meer dan 30% tov het jaar ervoor, van 2881 kuub naar 1834 kuub, natuurlijk zal het weer ook enige invloed hebben maar het is een giga besparing en de cijfers liegen niet. Daarbij opgeteld dat het relatief eenvoudig aan te brengen is, om nog maar niet te beginnen of de voordelen voor het milieu, wil ik jullie laten weten dat ik hoop dat velen dit voorbeeld zullen volgen.”
Fred Hofman
Fred Hofman
Particulier
Lees verder
“De winter erna was het meteen te merken: bij het trap lopen naar de 1e en vervolgens 2e verdieping leek het alsof er langzamerhand een warme deken op je viel. De warmte werd er behoorlijk door vastgehouden. Toen mijn dochter en kleinkinderen kwamen logeren hoefde de radiator nauwelijks nog open gedraaid te worden.”

Isobooster is aangesloten van het Nationaal Renovatie Platform

NRP logo
Scroll naar boven