Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

vloerisolatie

Beton vloer isoleren

De meest moderne huizen kennen een betonnen vloer. Het is zeker zinvol deze na te isoleren. Een dubbel voordeel is dat door het aanbrengen van Isobooster de betonnen vloer gaat drogen. Droog beton isoleert vele malen (tot 1800x !) beter dan vochtig beton.
De meest moderne huizen kennen een betonnen vloer. Waarbij deze vloeren grofweg uiteenvallen in twee typen: broodjesvloeren en speciale vloeren (zoals bijvoorbeeld Kwaaitaal vloeren). Broodjesvloeren zijn vloeren waar betonnen dragers op het fundament bevestigd worden waarop vervolgens betonnen platen gelegd worden met een kern van XPS, de broodjes. Hier gaat dan de uiteindelijke dekvloer overheen.

De relatieve isolatiewaarde van XPS is laag, dus het is zeker zinvol hier na te isoleren. Een dubbel voordeel is dat door het aanbrengen van Isobooster en de werking ervan de betonnen vloer ook nog eens gaat drogen. Droog beton isoleert vele malen (tot 1800x !) beter dan vochtig beton.

Het bevestigen van Isobooster aan een broodjesvloer  gebeurt tegen of in de balken. Hierdoor wordt de lucht die gevangen wordt tussen Isobooster en de balken ingezet als een extra isolatie buffer. Als gevolg hiervan is de isolatiewaarde van de Isobooster in praktijk significant hoger. Klik hier voor meer informatie over het isoleren van een broodjesvloer.

De bevestiging tegen de balken gaat met slagpluggen of schroeven in combinatie met isolatieschijven. Vraag een Isobooster Professional hiervoor om advies.

Beton vloer isoleren

Advies bij speciale vloeren

Naast de broodjesvloer zijn er nogal wat speciale vloeren, een bekende is o.a. de Kwaaitaal vloer. Dit soort vloeren kennen elk hun eigen voorwaarden, zo moeten sommige Kwaaitaal vloeren jaarlijks geïnspecteerd worden. Indien u een dergelijke vloer heeft en u wilt isoleren met Isobooster, neem dan zeker contact op met een Isobooster Professional zodat voor u een persoonlijk advies kunt krijgen.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

Vloerisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw
Scroll naar boven