Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Beton vloer isoleren

De meest moderne huizen kennen een betonnen vloer. Het is zeker zinvol deze na te isoleren. Een dubbel voordeel is dat door het aanbrengen van Isobooster de betonnen vloer gaat drogen. Droog beton isoleert vele malen (tot 1800x !) beter dan vochtig beton.
De meest moderne huizen kennen een betonnen vloer. Waarbij deze vloeren grofweg uiteenvallen in twee typen: broodjesvloeren en speciale vloeren (zoals bijvoorbeeld Kwaaitaal vloeren). Broodjesvloeren zijn vloeren waar betonnen dragers op het fundament bevestigd worden waarop vervolgens betonnen platen gelegd worden met een kern van XPS, de broodjes. Hier gaat dan de uiteindelijke dekvloer overheen.

De relatieve isolatiewaarde van XPS is laag, dus het is zeker zinvol hier na te isoleren. Een dubbel voordeel is dat door het aanbrengen van Isobooster en de werking ervan de betonnen vloer ook nog eens gaat drogen. Droog beton isoleert vele malen (tot 1800x !) beter dan vochtig beton.

Het bevestigen van Isobooster aan een broodjesvloer  gebeurt tegen of in de balken. Hierdoor wordt de lucht die gevangen wordt tussen Isobooster en de balken ingezet als een extra isolatie buffer. Als gevolg hiervan is de isolatiewaarde van de Isobooster in praktijk significant hoger. Klik hier voor meer informatie over het isoleren van een broodjesvloer.

De bevestiging tegen de balken gaat met slagpluggen of schroeven in combinatie met isolatieschijven. Vraag een Isobooster Professional hiervoor om advies.

Advies bij speciale vloeren

Naast de broodjesvloer zijn er nogal wat speciale vloeren, een bekende is o.a. de Kwaaitaal vloer. Dit soort vloeren kennen elk hun eigen voorwaarden, zo moeten sommige Kwaaitaal vloeren jaarlijks geïnspecteerd worden. Indien u een dergelijke vloer heeft en u wilt isoleren met Isobooster, neem dan zeker contact op met een Isobooster Professional zodat voor u een persoonlijk advies kunt krijgen.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Vloerisolatie producten

Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.0
Isobooster7 Professional R4.0 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in gevels achter voorzetwanden met twee luchtspouwen en in houten vloeren onder de balken, en bij nieuwbouwprojecten in vloeren.
€ 251,92 incl.btw
€ 208,20 excl.btw 208,20 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.5
Isobooster7 Professional R3.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 241,40 incl.btw
€ 199,50 excl.btw 199,50 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.0
Isobooster7 Professional R3.0 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 309,75 incl.btw
€ 255,99 excl.btw 255,99 excl. btw
Scroll naar top