Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

blote voeten op de grond

Hoe werkt vloer isolatie?

Vloerisolatie is een van de meest belangrijke verbeteringen die je kunt aanbrengen in een woning of gebouw. De kruipruimte is bedoeld om vochtproblemen veroorzaakt door grondwater te voorkomen en wel door het vocht via de ventilatieopeningen te laten verdwijnen. Nadeel is dat met het vocht ook veel warmte verdwijnt, immers de warmte in de bewoonde laag trekt namelijk naar de (koudere) kruipruimte. Dit ervaren we als een koude vloer en dat is te voorkomen door de vloer te isoleren.

Typen vloer isolatie

Traditioneel gebruiken we voor vloerisolatie een wol, schuim of plaat. Deze werken op basis van temperatuuroverdracht, oftewel het vertragen van het doorgeven de warmte. Uiteindelijk gaat de warmte er wel door.  Om goed te werken moet deze vorm van isolatie strak tegen de vloer gemonteerd worden zodat de huiskamervloer de warmte direct zal doorgeven aan de isolatie. 

Isobooster werkt op basis van reflectie. Dit werkt dus niet op basis van het langzaam doorgeven van warmte, maar op basis van het reflecteren van de warmte die uit de vloer naar de kruipruimte gestraald wordt, terug de vloer in, met een minimaal verlies van warmte. Isobooster moet juist niet strak tegen de vloer gemonteerd worden, maar juist heel losjes of vrij van de vloer, zodat het contact tussen de vloer en de isolatie geminimaliseerd wordt. Hoe minder contact, des te beter.

Stel u warmt uw kamer op. Als gevolg hiervan warmt de vloer op en wil deze warmte doorgeven naar het koudere gedeelte. Echter, door een miniem contact kan deze warmte niet van het ene naar het andere materiaal overspringen. De vloer begint nu de warmte af te stralen. Warmte wordt nu omgezet in stralingswarmte.

Stralingswarmte heeft de eigenschap dat je die kunt reflecteren, ofwel terug kunt sturen naar waar deze vandaan kwam. Het reflecterende materiaal neemt dan de warmte niet op, maar stuurt het weer de vloer in. Hierdoor is reflecterende isolatie zoals Isobooster veel effectiever en efficiënter dan traditionele isolatievormen.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Vloerisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven