Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

De kruipruimte

Het isoleren van de kruipruimte met Isobooster levert al snel een forse energiebesparing op. Het isoleren van de vloer levert direct extra comfort op en bespaart tot 210 euro per jaar (bron: MilieuCentraal). En het is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt het in principe zelf!

De meeste Nederlandse huizen hebben een kruipruimte. Deze ruimte vormt een buffer tussen de vloer van het huis en de aarde. De functie is niet alleen om leidingwerk te verbergen, maar ook om optrekkend vocht vanuit de aarde te voorkomen. In de kruipruimte hebben kou en vocht vaak vrij spel. Reden te meer om die buiten te houden. Dit doe je door de kruipruimte onder de vloer te isoleren met Isobooster reflecterende isolatie. Het isoleren van de kruipruimte met Isobooster levert al snel een forse energiebesparing op. Het isoleren van de vloer levert direct extra comfort op en bespaart tot 210 euro per jaar (bron: MilieuCentraal). En het is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt het in principe zelf!

Inspectie

Op de bodem isoleren kan alleen als de kruipruimte droog/handvochtig is of eventueel onder invloed van seizoenen of weer wat plasjes water kent. Is de kruipruimte permanent nat/modderig of staat er permanent water in, dan zul je dit eerst moeten verhelpen voor je kunt isoleren.

Daarnaast is het zaak om de kruipruimte ook op vuil te inspecteren: vaak komen we er bouwafval tegen dat tijdens de bouw van het huis daar gedumpt is. Niet alleen kan dat gevaarlijk zijn (denk aan roestige spijkers, afgebroken stukken hout), maar ook ontzettend lastig maken om de kruipruimte te isoleren. Is er vuil? Voer dit dan af met zogenaamde puinzakken.

Kruipruimten zijn over het algemeen zwak geventileerd, dit betekent dat vocht dat oprijst uit de aarde in de vorm van damp kan ontsnappen via de ventilatieroosters. Het is daarom ook zaak dat uw ventilatieroosters vrij zijn van vuil en toegankelijk. Kapotte ventilatieroosters moeten worden vervangen om ongewenste gasten (zoals ratten en muizen) geen makkelijke ingang te geven.

Bodemfolie

Als u op de bodem van de kruipruimte wilt isoleren gebruik dan onder alle omstandigheden bodemfolie. Breng deze aan voor je verder gaat.

Zelf de kruipruimte isoleren

Zelf je vloer of kruipruimte isoleren is makkelijker dan je denkt. Reflecterende isolatie kun je gewoon op de bodem van de kruipruimte leggen. In een paar uurtjes ben je klaar. De reflectie doet de rest: warmte uit de vloer weerkaatst en wordt zo teruggestuurd naar de woning.

  • Meet de kruipruimte op. Hou er rekening mee dat Isobooster overlappend op de bodem moet worden gelegd.
  • Snij met een scherp mes of met een schaar de Isobooster bovengronds op lengte.
  • Bevestig op de kopse kanten twee stukjes Isobooster tape om te voorkomen dat de lagen gaan scheiden.
  • Rol nu de Isobooster als een worst op (dus over de breedte)
  • Voer de Isobooster door het kruipluik naar de kruipruimte
  • Leg de Isobooster op de bodem.
  • Zorg ervoor dat de Isobooster vlak tegen het fundament aan legt.

Ga zo door tot de hele kruipruimte gedaan is.

Extra rendement bij vloerverwarming

Heb je vloerverwarming? Voel dan eens aan de onderzijde van de vloer indien de verwarming aan staat.Je zult merken dat de vloer aanmerkelijk warmer is dan de rest van de kruipruimte. Na isolatie zal deze warmte weer gereflecteerd worden naar uw woning

Toch maar laten doen?

Als je ervoor kiest om dit niet zelf te doen, maar de isolatie overlaat aan een Isobooster Professional, zul je merken dat deze dezelfde stappen zal doorlopen. Neem contact op voor een Professional bij u in de buurt.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde artikelen

Vloerisolatie producten

Isobooster7 Professional R 4.5
Isobooster7 Professional R4.5 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in daken, stenen vloeren en houten vloeren tussen de balken, en bij nieuwbouw voor gevelisolatie in de spouw.
€ 244,03 incl.btw
€ 201,68 excl.btw 201,68 excl. btw
Isobooster7 Professional R 4.0
Isobooster7 Professional R4.0 wordt bij renovatieprojecten voornamelijk toegepast in gevels achter voorzetwanden met twee luchtspouwen en in houten vloeren onder de balken, en bij nieuwbouwprojecten in vloeren.
€ 251,92 incl.btw
€ 208,20 excl.btw 208,20 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.5
Isobooster7 Professional R3.5 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 241,40 incl.btw
€ 199,50 excl.btw 199,50 excl. btw
Isobooster7 Professional R 3.0
Isobooster7 Professional R3.0 wordt voornamelijk toegepast in meerlaagse verwerking bij renovatieprojecten.
€ 309,75 incl.btw
€ 255,99 excl.btw 255,99 excl. btw
Scroll naar top