Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

blote voeten op de grond

Isobooster en vloerverwarming

In steeds meer huizen is vloerverwarming gewoon geworden en een normale manier om de huiskamer op temperatuur te houden. Koude voeten behoren tot het verleden, maar de energiekosten willen nog wel eens behoorlijk tegen vallen.

Wat is het probleem van vloerverwarming?

Wat niet veel mensen zich realiseren is dat vloerverwarming het verschil tussen boven en onder niet weet: er wordt evenveel warmte naar boven gestuurd als naar beneden. Zonder vloerisolatie kan je bedrogen uit komen met de energiekosten. Er zijn gevallen bekend waar de kruipruimte warmer was dan de woonkamer.
Isobooster kan hier een behoorlijk verschil in leveren.

Waarom specifiek Isobooster?

Reflecterende isolatie stuurt de warmtestraling terug naar waar het vandaan komt. Het remt niet de doorgifte, zoals traditionele isolaties doen, want dan zou je -met vertraging- nog steeds je kruipruimte verwarmen. Isobooster stuurt de warmte terug de vloer in. Hierdoor is er geen “warmtelek” meer aan de onderzijde van de vloer.

Wordt mijn vloer nu warmer?

Een verwachting die sommige mensen hebben is dat hun vloer na gebruik van Isobooster warmer wordt: dat is slechts een beetje waar. Op basis van diverse metingen blijkt dat een vloer geïsoleerd met reflecterende isolatie ongeveer 2 graden warmer is, dan een vloer met andere vormen van isolatie. Het verwarmingssysteem zal minder energie nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken en dat merk je in het energieverbruik en de kosten hiervan.
Gemiddeld, en dit is op basis van ervaringen van gebruikers, kan na toepassing van Isobooster de thermostaat 2 graden lager gezet worden.

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Vloerisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven