Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

blote voeten op de grond

Wat is de beste vloerisolatie

Wat de beste vloerisolatie is in jouw geval hangt volledig af van jouw situatie. Vele fabrikanten bieden vele opties en sommige opties zijn erg verleidelijk. Het is handig om hierbij wel de volgende vragen voor uzelf te beantwoorden:

1. Wil ik mijn kruipruimte functionerend houden?
Kruipruimten bestaan niet voor niks, ze hebben een functie: afvoer van opstijgend vocht, maar ook verzamelplek voor leidingen, riolering, etc. Een kruipruimte volledig of gedeeltelijk afsluiten beïnvloedt deze functie.

2. Wil ik mijn kruipruimte fysiek toegankelijk houden?
Er zijn jaren die voorbijgaan, zonder dat je aan de kruipruimte denkt. Tot het moment dat er een leiding springt, een lek is of om een andere reden (ongedierte, inspectie, etc.) iemand in de kruipruimte moet zijn. Als deze persoon zich dan door grote lagen isolatiemateriaal moet worstelen om überhaupt zijn of haar werk te doen, zal het probleem niet sneller opgelost worden. Vaak levert dit dan ook bijkomende kosten op. Er zijn ook isolatiemethoden die dusdanig kwetsbaar zijn dat beschadiging een gegeven is op het moment dat u in uw kruipruimte zou komen. Een uitstekende schroevendraaier of potlood kan het verschil betekenen tussen een geweldig isolatiesysteem en extra kosten voor reparatie.

3. Als er een probleem is in mijn kruipruimte, moet ik dan op extra kosten rekenen?
Op het moment dat er iets aan de hand is, en de loodgieter moet eerst isolatiematerialen gaan verwijderen (en in het geval van chips of parels, volledig afzuigen en afvoeren) zal dit niet gratis zijn of voorzichtig gebeuren. Als je een isolatiemateriaal hebt dat eenvoudig terzijde te leggen is, of makkelijk te herplaatsen zal dit ook meerekenen in de hoogte van de kosten.

4. Hoe duurzaam wilt je de isolatie?
Een vloer of een gedeelte vervangen is nooit een operatie waar iemand op zit te wachten. Schuimen lijken een goedkope optie, maar zodra de vloer (gedeeltelijk) vervangen moet worden, dient het afval als chemisch afval afgevoerd te worden. Andere isolatiematerialen kunnen eenvoudigweg hergebruikt of gerecycled worden.

Advies bij vloerisolatie?

Twijfel je over het nut van vloerisolatie of wil je advies over hoe te isoleren? Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk van gecertificeerde isolatie professionals en brengen je graag in contact met een Isobooster Professional in je regio. 

Neem contact op
voor advies op maat

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Vloerisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven