Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

blote voeten op de grond

Wat is vloerisolatie

Vloerisolatie is kort gezegd het isoleren van de vloer, maar het is ook nog veel meer. Als je zou vallen over de kosten van vloerisolatie en de gedachte dat het maar weinig opbrengt, lees dan vooral verder.

Vloerisolatie is kort gezegd het isoleren van de vloer, maar het is ook nog veel meer. Als je zou vallen over de kosten van vloerisolatie en de gedachte dat het maar weinig opbrengt, lees dan vooral verder.

Comfort

Door het isoleren van de vloer met Isobooster hou je de warmte van je huis daar waar het hoort: in je huis. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel warmte weg lekt via de vloer. Warmte beweegt altijd van warm naar koud, dus als je een warme ruimte naast een koude ruimte hebt, zal de warmte uit de warme ruimte proberen om bij de koude te komen. Temperatuur wil stabiliseren. En of de koude ruimte nu naast of onder de warme ruimte is, dat maakt de warmte niet zoveel uit. Het plaatst het al in perspectief als je weet dat de gemiddelde temperatuur van een kruipruimte 14/15 graden Celsius is.

Geluiddemping

Een ander voordeel van vloerisolatie is de geluiddemping. Nu zul je dat bij betonnen vloeren niet zo sterk merken, maar zeker bij houten vloeren kan het aanbrengen van Isobooster al een behoorlijk verschil in geluidsbeleving opleveren.

Geld besparen

Niet onbelangrijk is dat er uiteindelijk ook bespaard gaat worden. Door het stoppen van het warmtelek naar de kruipruimte bent u niet meer eindeloos aan het stoken om de begane grond warm te houden. De warmte blijft ook op de begane grond. Hierdoor ontstaat er minder belasting voor de thermostaat en dus ook minder energiekosten.

Milieu

Minder stoken, minder verbruik betekent ook minder CO2 uitstoot van uw huishouden. Een belangrijke stap in het verlagen van uw eigen footprint. Combineer dat met een uitstekend te recyclen materiaal die al vanaf productie een bijzonder lage impact heeft en u weet dat u iets goed gedaan heeft.

Vocht, ongedierte, schimmels en zwammen

Vloerisolatie met Isobooster is ook: een halt toeroepen aan vocht, schimmels en zwammen. Isobooster is van kunststof. Ongedierte kan niets met Isobooster, en ze vinden het zelfs onaangenaam om in te vertoeven. Andere materialen worden gebruikt als nestmateriaal, of creëeren aangename warme ruimten voor knaagdieren om in te vertoeven. Isobooster doet niets van dat alles. Voor insecten is Isobooster zo vriendelijk als de planeet Mars. Schimmels en zwammen vinden het een te steriele omgeving. Tevens is Isobooster ongevoelig voor vocht. Het neemt het niet op, en het kan er niet doorheen. Als gevolg hiervan helpt Isobooster de bovenliggende vloer ook uitdrogen waardoor de isolerende waarde van de gehele constructie een “boost” krijgt. Het is bekend dat astmapatiënten zeggen baat te hebben van een met Isobooster geïsoleerde ruimte.

Schoon, geen vezels, geen dampen.

Isobooster is ook schoon in de verwerking. Er komen geen vezels vrij die luchtwegproblemen veroorzaken, en geen dampen die hetzelfde of erger doen. Voor het werken met Isobooster is geen speciale kleding, mondkapjes, handschoenen of veiligheidsbril nodig. Ook na de verwerking komen er op termijn geen dampen of gassen vrij die een negatief effect op de gezondheid hebben. In alle opzichten een veilig en neutraal product.   

Deel deze pagina

Gerelateerde artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Vloerisolatie producten

Professional 90
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 90 is 90 mm dik en heeft een Rd waarde van 4,5 m² K/W.
€ 289,52 incl.btw
€ 239,27 excl.btw 239,27 excl. btw
Professional 60
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 60 is 60 mm dik en heeft een Rd waarde van 3 m² K/W.
€ 278,47 incl.btw
€ 230,14 excl.btw 230,14 excl. btw
Professional 50
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en sluit aan op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Professional 50 is 50 mm dik en heeft een Rd waarde van 2,5 m² K/W.
€ 368,69 incl.btw
€ 304,70 excl.btw 304,70 excl. btw
Professional 20
Isobooster Professional is ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De universele isolatiefolie is beschikbaar in diverse varianten, aansluitend op de geldende isolatienormen volgens het Bouwbesluit. Het levert de optimale isolatiewaarde voor ieder bouwdeel. Professional 20 is 20mm dik en heeft een Rd waarde van 1 m² K/W
€ 305,65 incl.btw
€ 252,60 excl.btw 252,60 excl. btw
Scroll naar boven