Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

energie besparen met Isobooster isolatie

De voordelen

Hoge isolatiewaarde

Door toepassing van thermische reflectie isoleert Isobooster isolatiefolie beter dan elk ander isolatiemateriaal. En dat levert een grote besparing op je energierekening op.

Afhankelijk van jouw eisen kun je zelf combinaties van Isobooster gebruiken. Isobooster is zo dun dat je makkelijk meerdere lagen isolatiemateriaal op elkaar kunt gebruiken om zo je isolatiewaarde te bepalen. Het is ook mogelijk Isobooster te gebruiken in combinatie met bestaande isolatie. Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen?  

Recyclebaar & milieuvriendelijk

Isobooster is een duurzaam isolatiemateriaal. Het bestaat voor 99 procent uit polyethyleen (kunststof) dat volledig recyclebaar is. Polyethyleen isoleert goed, het is bestand tegen agressieve stoffen en tegen beschadigingen. Bovendien is het vrijwel onbreekbaar en het is één van de meest milieuvriendelijke materialen:

  • Zuinig: Voor de wereldproductie van polyethyleen wordt per jaar nog niet 1% van de totale productie van aardolie en aardgas gebruikt.
  • Schoon en doelmatig: de uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval.
  • Recyclebaar: Het is een thermoplastisch materiaal, Dat betekent dat men het vrijwel onbeperkt kan smelten en er weer opnieuw producten van kan maken.
  • Duurzaam: Isobooster heeft een levensduur van tenminste 70 jaar. En wanneer polyethyleen na gebruik wordt ingezameld en echt niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening.
  • Veilig: Bij de verwerking van polyethyleen komen er geen vezels of gassen vrij. Je hoeft dus geen beschermende maatregelen te nemen zoals handschoenen of een gezichtsmasker. Hierdoor is het ook goed zelf aan te brengen.
  • Brandveilig: Verbranding levert geen direct gevaar op voor het milieu of voor de mens. Polyethyleen bevat namelijk alleen koolstof en waterstof.

Dun & lichtgewicht isolatiemateriaal

Isobooster isolatiemateriaal is dunner en tot acht keer lichter dan traditionele isolatiematerialen als steenwol of glaswol. Isobooster is te gebruiken voor dakisolatie, gevelisolatie en voor vloeren en kruipruimtes. Door de geringe dikte, vanaf 24 mm, is het zeer veelzijdig en ook toepasbaar in kleine ruimtes. Met veel minder ruimteverlies bereik je dezelfde isolatiewaarden. Bovendien is Isobooster heel licht: 350 gr/m2. Hierdoor kun je het eenvoudig zelf aanbrengen. Omdat Isobooster zo licht en dun is levert het ook veel minder belasting tijdens transport op dan andere isolatiematerialen. En dat scheelt kosten en is beter voor het milieu. 

Geluiddempend

Naast temperatuurisolatie heeft Isobooster isolatiefolie ook een geluiddempend effect. Het isolatiemateriaal heeft een indicatieve geluidsabsorptie van 20,4 dB (A), wat aanzienlijk is voor een isolatiemateriaal van deze dikte. En dat is mooi meegenomen.

Veilig isoleren

Isolatiemateriaal dat bestaat uit minerale wollen, zoals steenwol en glaswol, bevat vezels. Bij het op maat snijden en plaatsen komen deze vezels vrij, waardoor het risico bestaat dat je ze inademt. Dit kan gezondheidsschade geven en soms krijg je last van jeuk. Isobooster verspreidt geen vezels wanneer je het materiaal op maat snijdt en plaatst.

Gezonder leefklimaat

Condensatie- en schimmelvrij isoleren: Droge lucht isoleert twee keer zo goed als vochtige lucht. Een lage relatieve vochtigheid voorkomt bovendien schimmelvorming en betekent dus ook een gezonder leefklimaat. Isobooster isolatiefolie weerkaatst de warmtestraling. Dat versterkt het verdampingseffect, waardoor droge lucht ontstaat. Met Isobooster kan je daarom condensatievrij isoleren en voorkom je schimmelvorming.

Eenvoudig zelf te monteren

Isobooster is zo licht van gewicht (350 g/m2), dat je het eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Het enige dat je nodig hebt is een nietpistool en een stanleymes. Maar schroeven, montage met slagpluggen of bevestiging op spouwankers en plakpennen kan ook. Isobooster is bovendien vanaf 1.000 m2 te bestellen op de door jou gewenst lengtemaat.

“Isobooster isolatiemateriaal is een product dat makkelijk is aan te brengen aan de binnenkant van een bestaand gebouw. Ik kan me op dit moment geen beter product voorstellen”

(Dhr. S. Bongers)

Overal toepasbaar

Je kunt Isobooster isolatiefolie overal inzetten: bij nieuwbouw en renovatie. Isobooster is uitermate geschikt voor de isolatie van je wand of spouwmuur, bijvoorbeeld achter gips, beton of baksteen. Het materiaal leent zich ook uitstekend om vocht(problemen) zoals in kelders en kruipruimtes te bestrijden.

Insecten- en ongedierte werend

Dikke lagen steenwol of glaswol bieden ongedierte als muizen of insecten een warm en aangenaam thuis. Het komt vaak voor dat ongedierte hele isolatielagen tot gruis vermaalt. Isobooster isolatiemateriaal is sterk insectenwerend en knaagdieren als ratten en muizen hebben er niets te zoeken.

Lange levensduur

Het basismateriaal van onze isolatiefolie, polyethyleen, is bijzonder sterk en bestand tegen agressieve stoffen en beschadigingen. Isobooster isolatiefolie heeft dan ook een bijzonder lange levensduur en biedt jarenlange kostenbesparing en comfort. Isobooster gaat wel 70 jaar mee! Dit is aangetoond in onafhankelijk onderzoek van TNO.

Koeler in de zomer

In de zomer kan je huis flink opwarmen. Gemiddeld 65% van de warmte in huis wordt veroorzaakt door zonnestraling. Door te isoleren met reflecterende materialen hou je die warmte in de zomer buiten. Het materiaal weerkaatst de straling. En wat er niet binnen komt, hoeft er ook niet uit. Een airco in die slaapkamer onder het schuine dak is dan opeens niet meer nodig. Traditionele, warmt absorberende isolatie – op basis van minerale wol of hardschuim (PIR) – heeft de eigenschap om hitte op te slaan. In de zomer werkt dat averechts. Gedurende lange tijd blijft die opgeslagen warmte naar binnen uitstralen. Dus blijft het warm onder het dak, ook als de zon al lang onder is. Uit praktijkmetingen weten we dat het gemiddeld 5 tot 8 graden koeler blijft onder een dak dat geïsoleerd is met reflecterende folie.

  • Goedgekeurd voor de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE / RVO)

Meer weten? Bekijk onze downloads, lees meer over wat Isobooster is, hoe het werkt en wat een R-waarde precies is.
Direct aan de slag? Bestel eenvoudig in de webshop, of neem contact op voor informatie of technisch advies.

Scroll naar top