Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

isolatiefolie

Wat is isobooster?

Isobooster is een gebruiksvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. De universele isolatie is opgebouwd uit meerdere lagen reflectiefolie afgewisseld met luchtkussenfolie. De isolerende werking van Isobooster wordt veroorzaakt door thermische reflectie of thermoreflectie. Thermische reflectie betekent dat zowel koude als warmte eenvoudig teruggekaatst worden. De reflectiefolie kan alleen zijn werk doen als er lucht tussen zit, vandaar de luchtkussenfolie.

Isobooster is universeel dus geschikt voor de hele thermische schil van een gebouw; dat wil zeggen dakisolatie, gevelisolatie en de isolatie van vloeren en kruipruimtes. Het materiaal is heel eenvoudig aan te brengen. Het is licht en dun en op rollen in diverse maten verkrijgbaar. Omdat het heel dun is, is Isobooster uiterst flexibel. Je kunt het in de meest uitdagende situaties goed en passend aanbrengen. Waardoor het dus ook weinig ruimte inneemt.

Isobooster is een duurzame oplossing voor het isoleren van elk gebouw. Het heeft de zeer lange levensduur van meer dan 70 jaar en het is schoon en veilig te verwerken: er komen geen gassen of vezels vrij. Wil je het verwijderen, dan kan het eenvoudig gerecycled worden, via de reststroom voor plastic (PMD).

Isobooster is een gepatenteerde Nederlandse uitvinding. Het wordt geproduceerd binnen de Europese Unie.

PXA Nederland is exclusief leverancier van Isobooster. Isobooster is een gedeponeerd handelsmerk van Isobooster B.V.

Waaruit bestaat Isobooster?

Isobooster is opgebouwd uit afwisselend lagen luchtkussenfolie (LDPE) en reflectiefolie (PET). Deze afwisseling is zo geconstrueerd dat er geen convectie – warmtestroming – tussen of door de lagen kan plaatsvinden. De buitenste lagen luchtkussenfolie zorgen er tegelijkertijd voor dat de reflectiefolie van Isobooster beschermd is tegen vervuiling en corrosie. Isobooster is dus stevig en kan tegen een stootje.

Hoe isoleert Isobooster?

Door toepassing van thermische reflectie isoleert Isobooster isolatiefolie beter dan elk ander isolatiemateriaal. En dat merk je in je energierekening. 

Isobooster is een hybride isolatie die de drie manieren van temperatuuroverdracht tegengaat:

 1. De reflectiefolie houdt stralingswarmte tegen. Stralingswarmte wordt niet alleen geblokkeerd, maar ook teruggekaatst. Hierdoor blijft ’s winters de warmte binnen, en in de zomer de warmte buiten.
 2. De luchtkussenfolie houdt overdrachtswarmte tegen. De luchtkussenfolie bestaat uit stilstaande lucht. Hierdoor werkt het ook als een blokkade tegen overdrachtswarmte.
 3. De unieke en gepatenteerde opbouw houdt convectie tegen. Er zijn geen luchtstromen tussen, of door het materiaal. Hierdoor wordt warmteoverdracht door de lucht ook gestopt.

Toepassing

Isobooster kan je in combinatie met andere isolatiematerialen of zelfstandig toepassen. Ook kan je meerdere lagen combineren om nog hogere Isolatiewaarden te krijgen.

Isobooster is snel en makkelijk te verwerken zonder beschermende kleding, handschoenen of veiligheidsmaskers. Bij verwerking buiten in de volle zon is het wel noodzakelijk een UV-zonnebril te dragen en er ook rekening mee te houden dat Isobooster de warmte van de zon reflecteert.

De standaardmaat is 1,20 meter breed, waarbij de lagen ook nog zo samengevoegd zijn dat er een unieke overlap ontstaat die er voor zorgt dat Isobooster als één onafgebroken laag te monteren is. Met Isobooster voorkom je koudebruggen, waardoor warmte niet weglekt.

Certificering en waardering

Isobooster is uitgebreid getest volgens ISO 16012, conform de vereisten van de NTA 8800. Elke variant beschikt over een verklaring van Bureau CRG, dat de isolatiewaarde van materialen vaststelt. De genoemde RC-waarden zijn de minimaal te behalen waarden. Tests op basis van ISO 9869 wijzen uit dat je, afhankelijk van omstandigheden, met Isobooster eenvoudig hogere waarden behaalt.

Diverse varianten zijn Insula gecertificeerd en voldoen aan het Bouwbesluit 2021 (BENG) en komen in aanmerking voor subsidie (ISDE). Dit geldt voor diverse typen Isobooster7 Professional.   

Duurzaamheid

Isobooster is volledig recyclebaar en dus milieuvriendelijk en duurzaam. Het bestaat voor 99 procent uit polyethyleen. De fabricage van polyethyleen is relatief schoon en doelmatig, de uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval.

Levensduur

TNO Quality Services deed in september 2009 een versnelde verouderingsproef. Daarna gevolgd door een mechanische sterktebepaling om de levensduur van de in Isobooster gebruikte luchtkussenfolie vast te stellen. Uit het testrapport. “Er mag geconcludeerd worden dat de levensduurverwachting onder de vloer bij een temperatuur lager dan 20 °C meer dan 100 jaar bedraagt.”

De voordelen

 • Hoge thermische isolatiewaarde
 • Dun en licht in gewicht
 • Eenvoudig te verwerken
 • Geen vervuiling of corrosie van de reflecterende laag, dus blijvende hoge reflectie
 • Geluiddemping: indicatief tot 20 dB(A)
 • Geen dauwpunt in het materiaal
 • Duurzaam: weinig energieverbruik bij productie en transport en 100% recyclebaar
 • Geen gezondheidsrisico en voedselvriendelijk.
 • Brandveilig.

Lees hier meer over de voordelen van Isobooster, de werking van Isobooster en ontdek 10 dingen die je nog niet wist over Isobooster.
Bestel Isobooster eenvoudig in onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie over Isobooster.

Scroll naar top