Verduurzaam je vloer, dak en gevel met Isobooster isolatie.

Zolder isolatie

Houd je woning warm in de winter en koel in de zomer met Isobooster zolder isolatie.

HDS

Isobooster Hellend Dak Systeem

Isobooster HDS (hellend dak systeem) is een volledig dakisolatiesysteem dat snel en eenvoudig tussen de gordingen is te monteren. Het systeem komt met een volledige afwerking van nokbalk tot en met knieschot. Als gevolg hiervan kan het isoleren van een dak aan de binnenzijde sneller, schoner en ook veiliger. De gekozen materialen zorgen er ook nog eens voor dat het product duurzaam is.

Isobooster HDS combineert hiermee verwerkingsgemak, optimaal isoleren, duurzaamheid en gewicht.

Binnenzijde isoleren

Er zijn verschillende manieren om de binnenzijde van een dak na te isoleren, maar die zijn behoorlijk bewerkelijk, willen nog wel eens verzakken en zwaar. Met Isobooster en de bevestigingsmethode kunnen we een egale situatie bereiken die dunner en effectiever is dan andere producten, en lichter in gebruik.

Daarnaast is het aan de binnenzijde isoleren en afwerken van een dak een arbeidsintensief proces met vele disciplines. Materialen en gereedschappen moeten naar zolder, en vervolgens begint een proces dat gemiddeld drie a vier dagen duurt per woning: niet alleen moet men isoleren en monteren, maar ook voegen, afwerken en schilderen.

Isobooster is samen met een aantal partners om tafel gaan zitten om een systeem te ontwikkelen dat niet alleen eenvoudig, overal toe te passen en makkelijk schaalbaar is, maar vooral snel en veilig te monteren.

Veel gestelde vragen over vloerisolatie

Zolder isolatie is eigenlijk het isoleren van je dak van binnenuit. Hierdoor houd je 's winters de kou buiten de deur en blijft het 's zomers koeler in huis. Het Isobooster HDS is een all-in-one systeem van isolatie én afwerking. 

Elk type isolatie werkt anders. Het Isobooster HDS kan eenvoudig worden gemonteerd met nieten of schroeven. Het materiaal en bijgeleverde benodigde tapes kunnen met een mes op maat worden gesneden. De hoeklijnen kun je knippen met een blikschaar of op maat zagen. De platen zijn met een cirkelzaag op maat te maken. Een (lege) zolder van een tussenwoning van ongeveer 60 m2 is door een ervaren team in ongeveer twee dagen geïsoleerd en afgewerkt op te leveren. Snel, dus.

Zolder isolatie met het Hellend Dak Systeem

Complete set

Elk onderdeel van Isobooster HDS is geselecteerd op gebruiksgemak, duurzaamheid, effectiviteit en gewicht. Van afwerkplaat tot en met montageschroef: alles is op elkaar afgestemd. Hierdoor kan de verwerkingssnelheid significant worden verhoogd. Hierdoor kan een gemiddeld dak door ervaren monteurs binnen twee dagen gemonteerd en volledig afgewerkt zijn.

Geleverd per m2

Isobooster HDS is uniek daar het geleverd wordt per vierkante meter (exclusief snijverlies) en niet in voorgemeten oppervlakten. Dit betekent dat de monteur onverwachte situaties of moeilijke hoeken zelfstandig en naar eigen inzicht kan oplossen zonder extra middelen.

 

Integrale afwerking

De afwerkplaten van Isobooster HDS worden geleverd op 120 x 60, maar kunnen ook op grotere maten geleverd worden. Hierdoor kan het snijverlies beperkt worden tot een minimum. De afwerkplaten worden standaard geleverd in het wit, met bijbehorende plinten en of kniklijsten (voor knieschotten), maar ook is een breed palet aan kleuren en patronen leverbaar (tegen meerprijs).

Geen koudebruggen

Een van de aandachtspunten van dakisolatie is het ontstaan van koudebruggen die de isolatie grotendeels teniet doen. Isobooster HDS schrijft daarom een specifieke wijze van monteren voor waardoor koudebruggen op gordingen en muren voorkomen worden. Isolatie is zo sterk als de zwakste schakel.

Lichtgewicht en dun

Bij een traditioneel geïsoleerde en afgewerkte zolder wordt gemiddeld 19 kilo per m2 aan de constructie bevestigd. Bij een gemiddelde woning met een dak van 60 m2 betekent er minimaal 1190 kilo naar zolder gebracht moet worden.

HDS weegt, inclusief afwerking, 9,8 kilo per m2. Dit scheelt ruim 48% aan gewicht zonder in te boeten op effectiviteit. HDS kent ook een ISSO gecertificeerde RD-waarde van minimaal 3,5 op een dikte van 13,5 centimeter inclusief afwerking.

Makkelijk en snel

Uit de eerste ervaringen met een montage blijkt al snel dat met twee monteurs op een zolder en één voorbereider (die meerdere woningen tegelijkertijd kan voorbereiden) er voor zorgt dat de materialen niet op zolder op maat gemaakt hoeven te worden, maar ook vanuit een (lokaal) centraal punt voorbereid en geleverd kunnen worden. Hierdoor wordt mogelijke overlast in een woning slechts beperkt tot de montage. Uitgangspunt daarbij is wel dat de zolder leeg is.

Eenvoudige montage

Het Isobooster HDS kan met nieten of schroeven gemonteerd worden. Isobooster en alle bijgeleverde benodigde tapes worden gesneden met een mes. De hoeklijnen zijn met een blikschaar te knippen of met elke willekeurige zaag te zagen. De platen zijn met een cirkelzaag op maat te maken. Eenvoudiger dan dit kunnen we het niet maken. Een (lege) zolder van een tussenwoning van ongeveer 60 m2 is door een ervaren team in ongeveer twee dagen geïsoleerd en afgewerkt op te leveren. Snel, dus.

Duurzaam en recyclebaar

Alle onderdelen van Isobooster HDS zijn volledig recyclebaar. Isobooster resten kunnen afgevoerd worden met het kunststof afval, de hoeklijnen gaan mee met papier, en zaagresten met het hout. Alle onderdelen kunnen worden hergebruikt. 

Meer weten over HDS?

Dit systeem is in een unieke samenwerking tussen de firma’s Isobooster (PXA Nederland B.V.,) Interior House B.V. en van Wijngaarden & co B.V.

Wilt je weten wat Isobooster HDS voor jouw project kan betekenen? Neem dan snel contact op.

Video: Een zolder isoleren in één dag

Wat zeggen klanten?

Marie-Louise van Mulken
Marie-Louise van Mulken
Particulier
Lees verder
“Met enige vertraging zijn we begonnen met het isoleren van onze zolder. Ik moet zeggen dat we tot nu toe erg tevreden zijn over de isobooster en dat het erg hanteerbaar is.”
Fred Hofman
Fred Hofman
Particulier
Lees verder
“De winter erna was het meteen te merken: bij het trap lopen naar de 1e en vervolgens 2e verdieping leek het alsof er langzamerhand een warme deken op je viel. De warmte werd er behoorlijk door vastgehouden. Toen mijn dochter en kleinkinderen kwamen logeren hoefde de radiator nauwelijks nog open gedraaid te worden.”
Airbagmodule.nl
Airbagmodule.nl
Airbagmodule.nl
Lees verder
“Bij ons op de zaak hebben wij onze kantoorruimte tegen het dak aan, dat slecht geïsoleerd was. Wat in de winter ijskoud en in de zomer tropisch warm werd. Na overleg met de heren van isobooster hebben wij isobooster =gebruikt om het dak te isoleren. En het resultaat mag er wezen!!! Nu is het zeer aangenaam, zowel in de winter als in de zomer. Dank voor de uitleg ven technical support nogmaals dank!!!”

Zolder isolatie artikelen

dakisolatie

Koudebruggen en na-isolatie

In dit artikel lees je meer over wat koudebruggen zijn, wat de risicogebieden zijn, en hoe Isobooster – mits goed toegepast – koudebruggen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Lees verder »

Zolder isolatie producten

No data was found
No data was found
Scroll naar boven